Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default PC Stopping at Logo Screen

    What would stop the PC from continuing to boot?

    It gets to the Gigabyte Screen where I can Press Delete Key or several other options but Del key does nothing and it goes no further.

    Was working fine up until now:-(

    Gigabyte X48T-DQ6 Board
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

  2. #2
    Senior Member Blam's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    7,382

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    Corrupt system files?
    Can you get to bios/ or tap f8 to get to safe mode?
    If you can't, you can try resetting the cmos?

    Blam


  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    Sounds like what happened to mine last week. The hdd died.

    But, I could get into the BIOS tho. Thats when I found out, that the BIOS wasnt detecting the hdd.

    So, I connected the hdd to another system, the BIOS didnt detect the hdd either. It was dead

    I would connect the hdd to a working system and see if the BIOS detects it
    Last edited by Speedy Gonzales; 16-02-2009 at 11:17 AM.

  4. #4
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    Can't get as far as Bios screen. Tried the Del Key

    It might be a Bios Reset required maybe.
    Tried pulling the ram and trying them one by one made no difference.

    Everything sounds fine, the normal single post beep then nothing past that point after the Gigabyte screen
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

  5. #5
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    HDD is fine I have checked that and disconnected the other two
    Normally at the Gigabyte screen I can hit Del key but nothing happening. Also tried a different keyboard same same.

    I assume I need to pull the bios battery before clearing CMos, I am not sure. I did try shorting out the jumpers but that made no difference either, but did not take out the battery.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Gigabyte-X48T-DQ6.jpg 
Views:	54 
Size:	96.0 KB 
ID:	164  
    Last edited by Bantu; 16-02-2009 at 11:43 AM.
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

  6. #6
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    CMOS reset made no difference.
    Switched out graphic card for an old PCI one, no difference.

    Might be down to Motherboard, CPU or PSU now I guess:-(
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

  7. #7
    Senior Member Blam's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    7,382

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    Try another PSU.

    I would test that one first


  8. #8
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    Problem solved.

    USB Hub was freezing it up. I never unplugged the hub, but was sitting there and happened to see the Webcam and Hub plugged in, removed them and all was sweet, threw on another Hub and it was back to normal.

    I remember that exact Hub brand/Model doing the same on me about a year ago
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

  9. #9
    Soaring like an Eagle gary67's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    In a field in Hanmer
    Posts
    14,554

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    What brand model?

  10. #10
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default Re: PC Stopping at Logo Screen

    Quote Originally Posted by gary67 View Post
    What brand model?
    Belkin 7 Port Hub F5U237ea
    This is the Second one that has caused freeze ups, I just forgot about the first one as it was a while back. I have 5 other Belkin Hubs that are ok. (Well they are at the moment and different models)
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

Similar Threads

  1. Stopping XP Logon Screen
    By iguana in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 01-10-2005, 05:15 PM
  2. Bootup stopping at 98SE splash screen.
    By john r in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 22-08-2005, 10:04 PM
  3. Windows 98 Startup logo Screen
    By in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 22-07-2001, 05:38 PM
  4. logo.sys
    By in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 20-05-2001, 11:13 PM
  5. no logo
    By in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 13-10-2000, 01:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •