Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    15

    Default XP-Xtra connection issues

    Hi,

    Slow broadband connection and having little joy with the xtra help desk, so hoping someone here might be able to help me isolate what the problem is.
    Pretty new to networking stuff so please bear with me; spent an hour or so reading this morning and wondered whether the following might be of use:

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\Owner>tracert www.google.com

    Tracing route to www.google.com [209.85.173.99]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms mygateway1.ar7 [10.1.1.1]
    2 42 ms 43 ms 40 ms 219-88-160-1.jetstream.xtra.co.nz [219.88.160.1]

    3 * * * Request timed out.
    4 64 ms 64 ms 63 ms xe6-0-0-10.akbr5.global-gateway.net.nz [202.37.2
    44.221]
    5 67 ms * 66 ms xe0-0-0-2.akbr4.global-gateway.net.nz [202.50.23
    2.77]
    6 65 ms 66 ms 66 ms g1-3-5.tkbr9.global-gateway.net.nz [202.50.232.8
    2]
    7 220 ms 282 ms 220 ms so0-3-1.labr5.global-gateway.net.nz [202.50.232.
    254]
    8 220 ms mygateway1.ar7 [10.1.1.1] reports: Destination protocol unreachab
    le.

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\Owner>tracert odt.co.nz

    Tracing route to odt.co.nz [202.78.240.20]
    over a maximum of 30 hops:

    1 1 ms <1 ms <1 ms mygateway1.ar7 [10.1.1.1]
    2 40 ms 40 ms 41 ms 219-88-160-1.jetstream.xtra.co.nz [219.88.160.1]

    3 * * * Request timed out.
    4 65 ms 64 ms 66 ms x6-0-0-v20.akcr10.global-gateway.net.nz [202.50.
    238.49]
    5 66 ms 64 ms 64 ms g0-1-0.tkcr3.global-gateway.net.nz [210.55.202.5
    0]
    6 67 ms 66 ms 67 ms iconz-dom.tkcr3.global-gateway.net.nz [203.96.64
    .70]
    7 66 ms mygateway1.ar7 [10.1.1.1] reports: Destination protocol unreachab
    le.

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\Owner>
    C:\Documents and Settings\Owner>pathping google.com

    Tracing route to google.com [209.85.171.100]
    over a maximum of 30 hops:
    0 timaru [10.1.1.3]
    1 mygateway1.ar7 [10.1.1.1]
    2 219-88-160-1.jetstream.xtra.co.nz [219.88.160.1]
    3 * * *
    Computing statistics for 75 seconds...
    Source to Here This Node/Link
    Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
    0 timaru [10.1.1.3]
    0/ 100 = 0% |
    1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% mygateway1.ar7 [10.1.1.1]
    73/ 100 = 73% |
    2 41ms 73/ 100 = 73% 0/ 100 = 0% 219-88-160-1.jetstream.xtra.co.nz
    [219.88.160.1]
    27/ 100 = 27% |
    3 --- 100/ 100 =100% 0/ 100 = 0% timaru [0.0.0.0]

    Trace complete.

    Using a combined modem/router D-Link DSL 502T.
    Interestingly, run Ubuntu linus on a second partition and connections there are faster, although still much slower than usual.
    Have tried with IE7 and FF3 so don't think it's a browser issue.

    Cheers,

    Blair

  2. #2
    Member beama's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    where eye patches are worn with pride
    Posts
    1,726

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    A friend is having a simular problem. Have you recently accept telecm promo offer to upgrade your 3 gig go plan to 6 gig at ne extra cost. Because once they did all these slow downs and drop outs started happening
    Trust me. I know what I'm doing.Sledge Hammer

    Linux the only way to get rid of the windows boot sector virus ( Geoff Palmer , Jun 28, 2004 Tips & Help : Tux Love, PCWorld NZ)

    Parkinsons NZ


  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    15

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    Thanks for the reply,

    Spoke to my parents (their computer) and they're pretty sure they didn't.

    The Xtra help desk/technicians have been of little use so far; they "escalated" the problem five days ago after it was found we were being disconnected every 4-15 minutes.
    A technician called a couple of days later, said everything looked fine at that moment, and wanted to close the case!!!
    He grudgingly agreed to keep it open, and we're meant to get a call today.
    Was hoping I could provide him with some stats that might point him in the right direction - would these be useful?

    Blair

  4. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    Is the router's firmware up to date??

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    15

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    Hi,

    Router firmware is v3.00B1T01.TX20070418. It's what came loaded on the router when my parents got broadband in February.

    Cheers,

    Blair

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    Hmm it cant be a revision A modem, since the firmware is from 2006

    And revision C (Generation II) is 27082008 by the looks (the last one)

    All its got on the Dlink site is:

    1. Fix Failed Remote web management and remote telnet for PPPoA

    ===========================

    V3.02B01T01.NZ.20080827

    1. Fix Two or more IP filter rules can’t be added

    ===========================

    V3.02B01T01.NZ.20080714

    1. Fix DHCP Pool Range to not include LAN IP Address
    2. Improve Keep Alive reconnection with ISP BRAS
    3. Improved popup message error information

    ===========================

    V3.02B01T01.NZ.20071119

    - Updated DSL Layer Code for Improved DSLAM Compatibility and ADSL2/2+ Performance

    ===========================
    V3.02B01T01.NZ.20070330

    - Initial Release
    - Add Half-Bridge (ZIP-B) feature

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    15

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    Thanks Speedy... but what does that mean?
    Networking is not an area I'm familiar with at all. Haven't even got round to connecting all my computers at home!

    Cheers,

    Blair

  8. #8
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    Updating the firmware may fix it, if its a revision C modem (look on the bottom, whats it say alongside H/W ver)? Ax or Cx?

    Like here

    Or here

    And does it say Generation II on the front?? bottom right? like here

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,705

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    So what exactly is the problem.
    Are you getting some websites and not others or is your modem disconnecting at times.
    Are you getting a steady DSL light on the modem at all times.
    When you have a problem have you lost the PPP light indicating it has disconnected from Xtra.
    If PPP light goes out does it connect again and come on again by itself.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    15

    Default Re: XP-Xtra connection issues

    The issue is very long delays (in some cases still waiting after 5 minutes - I have timed that with a stopwatch) getting some pages and time out screens apprearing in the browser on other pages.
    The sites I'm seeking where there are delays of up to 5min have in the past couple of days included the TAB, Slashdot and Stuff.
    Oddly enough, I can go back to those sites a few minutes later and it's much quicker.
    Would say the problem is experienced with about 40% of searches/page requests.
    Generally things are fine for a few minutes after restarting the computer but then we strike problems again.
    Re the loss of the PPP light - is that the ethernet light? If so, it stays on. ADSL is mostly steady, with some blinking at times. Status is blinking pretty much all the time and power is always on.

    To Speedy - it's a revision C Generation II model.

    Thanks,

    Blair

Similar Threads

  1. Issues with Xtra pings.
    By jason_f90 in forum PressF1
    Replies: 14
    Last Post: 09-08-2007, 08:56 AM
  2. DSL Connection Issues
    By Scottatron in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 10-09-2006, 12:50 PM
  3. Network connection issues
    By roddy_boy in forum PressF1
    Replies: 24
    Last Post: 09-05-2006, 05:17 PM
  4. DVI Connection Issues
    By amc in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 28-10-2005, 09:14 AM
  5. Major Xtra DNS issues?
    By HadO in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 23-11-2004, 04:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •