Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    OCP prototype sammo450's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zion
    Posts
    416

    Default Does 32 bit software work on 64 bit OS?

    A friend told me that if I use a 64 bit OS then 32 bit games won't work. Sounds weird to me? If I want more than 2 gigs of RAM I definitely need a 64 bit OS right? Also has anyone got any circuit diagrams for a fan controller?

  2. #2
    Senior Member Thebananamonkey's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    1,677

    Default Re: Does 32 bit software work on 64 bit OS?

    Yes, they work.

    Except for very occasionally.

    If you want more than 3.5GB of RAM you might need it. I wouldn't say definitely though.

    You can buy fan controllers for not very much.

  3. #3
    FUUUUUUUU!!! MAC_H8ER's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    The Deep south *Snicker*
    Posts
    711

    Default Re: Does 32 bit software work on 64 bit OS?

    your friend needs you to smack him around the back of the head with a stick

    im running windows XP 64bit and all of my games run - not a single one has a problem with 64 bit

    they get installed into a folder called "program files (x64)" if they are 32bit and will work as normal

    the only trouble you might have is getting 64 bit drivers for your devices but if thats not a problem then you should be ok
    "Your glass is empty O'Flaherty, will you be having another?"
    "And why would I be wanting two empty glasses?" replied O'Flaherty.

    PC Specs

  4. #4
    Lost Cause
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Auckland
    Posts
    1,300

    Default Re: Does 32 bit software work on 64 bit OS?

    Quote Originally Posted by MAC_H8ER View Post
    they get installed into a folder called "program files (x64)" if they are 32bit and will work as normal
    Program Files (x86) not (x64)

  5. #5
    FUUUUUUUU!!! MAC_H8ER's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    The Deep south *Snicker*
    Posts
    711

    Default Re: Does 32 bit software work on 64 bit OS?

    Quote Originally Posted by stormdragon View Post
    Program Files (x86) not (x64)
    gah my bad sorry i didint see my mistake
    "Your glass is empty O'Flaherty, will you be having another?"
    "And why would I be wanting two empty glasses?" replied O'Flaherty.

    PC Specs

Similar Threads

  1. Restrict Software to work on a perticular PC
    By prayami in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 17-01-2008, 06:32 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 27-12-2007, 06:17 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 18-06-2006, 12:18 PM
  4. Antivitus Software Norton does not work?
    By robottom in forum PressF1
    Replies: 15
    Last Post: 14-08-2004, 02:21 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 02-12-1998, 12:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •