Results 1 to 4 of 4

Thread: DNS Issues

  1. #1
    Computer Tech
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Oamaru
    Posts
    5,798

    Default DNS Issues

    Hi people,

    Got a laptop here with XP Home SP2.
    It is having problems browsing the internet.

    It is getting an IP, gateway, DNS etc OK from the router.
    I can ping local computers by their computer name or IP.
    I can ping the router OK.
    I can ping the DNS server (Xnet) OK.
    I can ping IPs of any websites OK.
    I can browse websites by using the IP address OK.

    I can't ping any websites by name.
    I can't browse any websites by name.

    I can do an nslookup on a website name and it returns the correct IP address.

    I have tried winsockxpfix, manually setting IP, GW & DNS, different browsers, flushing DNS cache. There are no errors in the event log.
    Everything else on the laptop is running fine.

    What else can I try?
    I am busy installing SP3 to see if that fixes it.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: DNS Issues

    Probably something to do with Xnet's current probs

  3. #3
    Computer Tech
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Oamaru
    Posts
    5,798

    Default Re: DNS Issues

    I'm using my laptop on the same router, connected to xnet, with no problems at all.
    Also the person it belongs to has Xtra at home where the problem began.

  4. #4
    Computer Tech
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Oamaru
    Posts
    5,798

    Default Re: DNS Issues

    Well whatever it was SP3 fixed it!

Similar Threads

  1. Lan issues
    By a helpless random in forum PressF1
    Replies: 10
    Last Post: 26-05-2008, 08:01 PM
  2. IDE issues!
    By Damz in forum PressF1
    Replies: 31
    Last Post: 04-11-2007, 10:00 PM
  3. SLI Issues
    By Ravennoir in forum PressF1
    Replies: 7
    Last Post: 05-11-2006, 05:35 PM
  4. VPN issues
    By fatcam in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 05-10-2005, 12:43 AM
  5. RAM Issues
    By hwhesketh in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 23-11-2002, 06:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •