Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    Wrinkly Member! B.M.'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Mount Maunganui
    Posts
    7,720

    Default Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    Oh dear, my TV reception on my Hauppauge HVR-3000 card running WinTV has turned to custard.

    It cant tune any DVB-T channels. Ive changed aerials but no different.

    The Analogue channels seem good, except there is no Prime.

    The Satellite channels only tunes TV One & TV2 even though there are 102 found.

    I thought something may have upset WinTV so I uninstalled all of it and reinstalled it but no change.

    Ive checked Hardware-Device Manager- System and no ? or !

    Got me licked as to what Ive done.

    Sooooo, how do all you guys go about isolating the problem.

    PS The Channels I do get are brilliantly clear.

  2. #2
    Crossmember feersumendjinn's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Levin
    Posts
    2,617

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    If you cant get/tune Prime on your analogue channels, could be why you cant tune digital (uses UHF aerial), check cabling to both aerials and the diplexer/mixer.
    Was it working on DVB-T? (video and sound?)
    "...anyone who expects a source of power from the transformation
    of these atoms is talking moonshine..."
    - Ernest Rutherford (1871-1937)

    --------------------------
    "After your hands become coated with grease, your nose will begin to itch."

  3. #3
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    B.M. what software are you using?

    Try MediaPortal. Setups and help here
    http://mcraenz.googlepages.com/
    http://forum.team-mediaportal.com/me...both-you-2321/

    If PowerCinema was packaged with yours the same as it was with mine it is rubbish compared to MediaPortal.
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

  4. #4
    Wrinkly Member! B.M.'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Mount Maunganui
    Posts
    7,720

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    Ok guys bear with me because now I'm getting more confused.

    The card is a Hauppauge HVR-3000.

    Now, I can't see anywhere in the documentation where it handles Analog transmission. Even when I purchased it I thought it only handled DVB-T, DVB-S and FM Radio.

    However, the scan says it is recieving Analogue but not DVB-T.

    Maybe if we can clear this matter up first we might find where the wheels fell off.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    If you mean Analogue TV, it says it does on the site

  6. #6
    Wrinkly Member! B.M.'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Mount Maunganui
    Posts
    7,720

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    Quote Originally Posted by Speedy Gonzales View Post
    If you mean Analogue TV, it says it does on the site
    Whoops, sorry about the spelling.

    Excellent, that's hurdle one jumped.

  7. #7
    Senior Bantu's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    In My Auckland Office
    Posts
    2,009

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    B.M. what type of aerial are you using?
    If you plug in a UHF aerial and it is pointing in the correct direction you should get DVB-T no problem.
    Thermaltake Armor Case/1100W PSU
    Gigabyte GA-X58A-UD3R Motherboard i7-960 3.2 GHz
    Gigabyte GV-N670OC-4GD GForce GTX-670
    Corsair 4x8GB, DDR3-1600 32GB
    5 x Seagate HDD's 3.0TB each
    Dual 22" ViewSonic Widescreen
    NexStar Dual SATA Dock

  8. #8
    Crossmember feersumendjinn's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Levin
    Posts
    2,617

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    That card AFAIK only does MPEG2 digital decoding in hardware (thru WINTV, which is designed for the UK market), you need extra software (like Mediaportal, DVBviewer or GB-PVR or similar) to decode the NZ broadcast which is MPEG4/H.264 (and you need a grunty comp to do it), but even so you should pick up the DVB-T channels even if you cant view them.
    Can you receive Prime on your normal TV setup?
    Just had a look at this site, shows (under Bay Of Plenty) fairly patchy coverage in many places incl Mt Maunganui (no digital or Prime), so you might be out of luck depending where you are there.
    "...anyone who expects a source of power from the transformation
    of these atoms is talking moonshine..."
    - Ernest Rutherford (1871-1937)

    --------------------------
    "After your hands become coated with grease, your nose will begin to itch."

  9. #9
    Wrinkly Member! B.M.'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Mount Maunganui
    Posts
    7,720

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    Ok, thanks for your help guys and heres where were up to.

    Ive set up a stand alone UHF aerial facing Te Aroha (Im in Mount Maunganui)

    Channel 10 - TV Four Quite good signal - Coming off the Kopukairua transmitter (which is at almost exactly right angles to Te Aroha) according to the spectrum charts.

    Channel 28 Sky Movies Scrambled but sound fine Off Te Aroha

    Channel 32 Sky Sport Scrambled but sound fine Off Te Aroha

    Channel 40 C Central Excellent quality Off Te Aroha

    Channel 41 Maori TV Poor quality Cant find what Transmitter thats off. Neither Te Aroha or Kopukairua according to the channel charts.

    Channel 44 Maori TV Excellent quality Off Te Aroha

    Channel 52 Sky 1 Scrambled but sound fine Off Te Aroha

    Channel 56 Sky/Trackside Excellent quality off Te Aroha

    Channel 60 Prime Clear & good sound but a wavy ripple through picture.

    Now I should point out that the Kopukairua Transmitter is only a stone throw away but for some unknown reason it is useless in Mount Maunganui except for TV3 VHF Channel 7. However, Te Aroha is fine for all analogue stations.

    Regretfully, I still cant detect one DVB-T channel off Te Aroha.

    Ive reinstalled WinTV and the new drivers yet again but no change.

    As a matter of interest, can anybody give me a link to get Media Portal just to see if that helps.

    Wonder if its the Hauppauge board?

  10. #10
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Hauppauge - WinTV - Can't Tune some Stations

    Well here's the transmitter sites for freeview and their frequencies

Similar Threads

  1. WinTv-Hauppauge 3000 woes.
    By B.M. in forum PressF1
    Replies: 19
    Last Post: 12-02-2009, 11:51 AM
  2. Hauppauge PCI DVB-S Tuner
    By wratterus in forum PressF1
    Replies: 72
    Last Post: 11-01-2008, 03:30 PM
  3. Hauppauge WinTV Card: No Audio with A/V Input
    By James Kirk in forum PressF1
    Replies: 11
    Last Post: 23-05-2007, 01:30 PM
  4. Toshiba Docking Stations
    By Kiwitas in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 28-08-2003, 01:38 PM
  5. laptop docking stations...USB?
    By in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 25-04-2002, 09:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •