Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2

    Question Vista install error

    When I Try to install windows vista home premium on my pc, it gets almost complete and restarts. It says the message windows failed to start ndisrd.sys missing or corrupt and displays the error code 0xc0000098. Any Ideas? I have all the minimum requirements for vista and I am using a external DVD Drive. I am 11 years old and I got vista for my birthday and mum and step dad has just spent alot of money on it and i am really upset, so please could you help me. I have a computer running XP Home Service Pack 2 and 760MB Ram and 1.9Ghz Procssor and it has a 30GB Hard Drive with 20GB of Space and it is the upgrade version of vista home premium.
    Last edited by Jack Greenhill; 08-02-2008 at 08:31 PM. Reason: Because some information missing.

  2. #2
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    27,372

    Default Re: Vista install error

    Welcome to Press F1 jack.

    Is this a Upgrade or a fresh install ?

    Can we have some system Spec's Please.

    I have all the minimum requirements for vista
    What the Minimum Spec's say and what will actually work sometimes is different.
    Update / Upgrades = Replace old bugs with new ones.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Vista install error

    That file ndisrd.sys looks like it belongs to a worm. Its not part of Vista

    Altho, it may not affect Vista.

    Doing a search in Google, some people say its not part of Vista.

    And most entries say it belongs to a Spyware worm

    I maybe wrong. Any Vista users want to check and see if this file is part of Vista.

    Other than that try an IDE DVD.
    Last edited by Speedy Gonzales; 08-02-2008 at 08:33 PM.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    2,313

    Default Re: Vista install error

    Back up all your docs/files etc and do a clean format as in This link

    NOTE: THIS WILL ERASE *EVERYTHING* ON THE HARD DISK!
    "I would tell you a UDP joke but you might not get it."

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    65

    Default Re: Vista install error

    I looked around, and it's either what Speedy suggested, or the system cannot access certain services. Could be related to the external drive.
    Is it a clean install?
    Try a built-in drive, maybe you can't install it from an external one.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    4,281

    Default Re: Vista install error

    ndisrd.exe doesn't exist in my system. Which reminds me, I think I cleaned up my neighbour's PC of a similar worm.
    Meh....

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2

    Default Re: Vista install error

    Quote Originally Posted by qazwsxokmijn View Post
    ndisrd.exe doesn't exist in my system. Which reminds me, I think I cleaned up my neighbour's PC of a similar worm.

    not ndisrd.exe, ndisrd.sys.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    4,281

    Default Re: Vista install error

    Quote Originally Posted by Jack Greenhill View Post
    not ndisrd.exe, ndisrd.sys.
    Oops, wrong extension. But it still doesn't exist in my system.
    Meh....

  9. #9
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Vista install error

    Info for this worm is here

    There's like 11 variants of it around.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Vista install error

    Quote Originally Posted by wainuitech View Post
    Welcome to Press F1 jack.

    Is this a Upgrade or a fresh install ?

    Can we have some system Spec's Please.

    What the Minimum Spec's say and what will actually work sometimes is different.
    I think he said it in the 1st post

    XP Home Service Pack 2 and 760MB Ram and 1.9Ghz Processor and it has a 30GB Hard Drive with 20GB of Space and it is the upgrade version of vista home premium.

    I dont think thats enough for Vista

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 27-09-2007, 09:54 AM
  2. Bad Vista install
    By alcra in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 24-06-2007, 08:18 AM
  3. Vista 64 bit install
    By supersi in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 31-03-2007, 03:46 PM
  4. Vista install.
    By Bryan in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 10-03-2007, 12:00 PM
  5. Vista Install..er....Or Not
    By SurferJoe46 in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 02-02-2007, 09:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •