Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    621

    Default access point ignoring me

    I can't seem to connect to this BenQ AWL-500 AP with my notebook (Intel 2200BG)

    I've tried using both XP's wireless manager and intel's one
    XP's one suggests that I'm out of range even when I'm next to the AP
    if I do a manual setup it'll try to connect, but fails (with no error message)

    Intel's ask me for the WEP key, I type it in but still doesn't work

    weird thing is that if I enter the incorrect WEP key
    I still get the same response
    and I've noticed that when I try to connect the AP doesn't even blink or indicate that there is some wireless activity going on

    with intel's manual troubleshooting thing, the test fails on association
    so... it seems my notebook can see the AP but AP not responding at all (?)

    I've checked for MAC filtering and there's none
    I've included the IP range as trsted in ZA, even though I don't think this was needed

    there are other devices that can connect..so right now I'm very lost and have no idea why the AP doesn't like my notebook...

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: access point ignoring me

    Are both on the same channel? And do both have the same SSID?

    Workgroup name?

    Did u configure the laptops network??

    Under its properties
    Last edited by Speedy Gonzales; 30-11-2007 at 01:24 PM.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    621

    Default Re: access point ignoring me

    I thought channels gets selected automatically?
    and yes SSID matches

    the network settings are set to auto, so it should grab the ip and stuff itself

    I've tried copying settings over from another notebook that works
    but that didn't work...

  4. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: access point ignoring me

    Well put both on the same channel see if it works.

    I would also give the notebook an ip not put it on auto, and put the ip of the AP under gateway / Primary DNS, and the DNS of the ISP under Alternate DNS server.

    Disable ZA and then see if it works. If it does ZA isnt configured properly.
    Last edited by Speedy Gonzales; 30-11-2007 at 02:19 PM.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    621

    Default Re: access point ignoring me

    didn't think of changing the channel manually, but sadly that didn't help
    IP set manually now, still doesn't work

    ..if only intel's manual diagnosis gives more info on the problem

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: access point ignoring me

    Did u disable ZA to see if that was the prob?

    The wireless version of ZA would probably be better. If you're not using Ethernet at all.

    Dont know if u have to pay for it later tho.
    Last edited by Speedy Gonzales; 30-11-2007 at 02:35 PM.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    621

    Default Re: access point ignoring me

    closed ZA completely this time
    still doesn't work

    I might wait for a bit and see if I can get another notebook to try and connect to this weird AP

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    621

    Default Re: access point ignoring me

    okay solved this problem..finally
    thought I'll post here for those who need it later..

    to solve this..I installed an old version of the wireless NIC driver
    and now it works
    the newest version wouldn't work
    but looks like this old version works

    now...dunno who to blame..intel or benq..um..

Similar Threads

  1. Access Point to Access point
    By berryb in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 09-07-2008, 01:01 PM
  2. Dynalink Access Point
    By Tony Bali in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 02-03-2008, 12:05 PM
  3. 802.11B/G wifi access point?
    By robsonde in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 06-11-2005, 10:46 AM
  4. Best Wireless Access Point
    By noone in forum PressF1
    Replies: 12
    Last Post: 16-01-2005, 08:40 PM
  5. Access Point
    By KiwiCJ in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 23-08-2004, 09:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •