Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 31
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,461

    Default Xtra email problem with my Domain based email

    My business has a website hosted on iServes servers and I use Xtra as the ISP. Since the Xtra problems in the weekend, I have not been able to send emails using my domain name (eg. name@mydomain.co.nz) via xtras SMTP server. iServe don't have an SMTP server for sending out email, so I must use xtras SMTP server, but it doesn't work. I have phoned xtras helpdesk but they weren't able to get it working, and said I would need to contact iServe. Anyone know what I can do to get the outgoing mail to work?

  2. #2
    Lets play Metla's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Mega City One
    Posts
    16,227

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Mine just crapped out a half hour ago.

    I use an xtra dialup account supplied by work.

    Some time ago Xtra blocked port 25 so I was unable to send out email using my domain name servers (mail.domainname.co.nz) so had to use xtra smtp server instead.

    Now its no go.

    So, Am just about to cancel all the xtra dialup accounts supplied to those at work, Not interested in telling them all why they once again cant send emails.

    Xtra are fools.
    better Dredd then dead

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,069

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Quote Originally Posted by robbyp View Post
    Since the Xtra problems in the weekend, I have not been able to send emails using my domain name (eg. name@mydomain.co.nz) via xtras SMTP server.
    Are you using smtp.xtra.co.nz?

    I have the same setup as you e.g.: I have to send mail via Xtra smtp server for name@mydomain.co.nz but this is with web drive, & I have had no problems.

    When you try & send a e-mail what error message do you get?

  4. #4
    Former Hive Addict radium's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Final Table
    Posts
    1,328

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Bloody Xtra! At work we use a domain name and can't send emails using their smtp server either, have switched over to smtp.officemail.xtra.co.nz and have entered the ssl connection number 465.
    As they say to do.

    Can send emails through the other comuters at work.

    Also we have had this problem for quite a while, a few months at least. have rung xtra helpdesk several times but have been on hold for over 30min each time and have never spoken to them. Couldn't hold any longer.

    I think telecoms service leave much to be desired.
    Too Stupid to Understand Science? Try Religion.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,461

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Quote Originally Posted by stu161204 View Post
    Are you using smtp.xtra.co.nz?

    I have the same setup as you e.g.: I have to send mail via Xtra smtp server for name@mydomain.co.nz but this is with web drive, & I have had no problems.

    When you try & send a e-mail what error message do you get?
    This is the error. Mail is being recieved, but not being sent through xtra. The
    send.xtra.co.nz is what xtra told us to try to now use.



    Server: 'send.xtra.co.nz', Protocol: SMTP, Server
    Response: '530 authentication required - for help go to
    http://help.yahoo.com/help/us/mail/pop/pop-11.html', Port: 25, Secure(SSL):
    No, Server Error: 530, Error Number: 0x800CCC78

    Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for
    this include server problems, network problems, or a long period of
    inactivity. Account: Server: 'send.xtra.co.nz',
    Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10053, Error
    Number: 0x800CCC0F

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,069

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Quote Originally Posted by robbyp View Post
    This is the error. Mail is being recieved, but not being sent through xtra. The
    send.xtra.co.nz is what xtra told us to try to now use.

    Server: 'send.xtra.co.nz', Protocol: SMTP, Server
    Response: '530 authentication required - for help go to
    http://help.yahoo.com/help/us/mail/pop/pop-11.html', Port: 25, Secure(SSL):
    No, Server Error: 530, Error Number: 0x800CCC78

    Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for
    this include server problems, network problems, or a long period of
    inactivity. Account: Server: 'send.xtra.co.nz',
    Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No, Socket Error: 10053, Error
    Number: 0x800CCC0F
    You donít say which e-mail client youíre using so I guess your using
    Outlook Express

    In Outlook Express:

    1. Click "Tools," and select "Accounts."

    2. Click the "Mail" tab, and choose "Properties."

    3. On the "Servers" tab, ensure that you have not checked "Log on Using Secure Password Authentication" in the Incoming Mail Server section or "My Server Requires Authentication" in the Outgoing Mail Server area.

    4. Check that "POP3" is listed in the Incoming Mail Server field.

    5. On the "Advanced" tab, ensure that you have not selected "This Server Requires a Secure Connection (SSL)" under the Incoming (POP3) or Outgoing (SMTP) Port settings.

    And then you should be able to send mail with no problems

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,461

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Quote Originally Posted by stu161204 View Post
    You don’t say which e-mail client you’re using so I guess your using
    Outlook Express

    In Outlook Express:

    1. Click "Tools," and select "Accounts."

    2. Click the "Mail" tab, and choose "Properties."

    3. On the "Servers" tab, ensure that you have not checked "Log on Using Secure Password Authentication" in the Incoming Mail Server section or "My Server Requires Authentication" in the Outgoing Mail Server area.

    4. Check that "POP3" is listed in the Incoming Mail Server field.

    5. On the "Advanced" tab, ensure that you have not selected "This Server Requires a Secure Connection (SSL)" under the Incoming (POP3) or Outgoing (SMTP) Port settings.

    And then you should be able to send mail with no problems

    Thanks Stu, I will give that ago tommorrow, the software is one of thee versions of Outlook. Is the send.xtra.co.nz correct, as it used to be smtp.xtra.co.nz?

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    5,069

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Quote Originally Posted by robbyp View Post
    Thanks Stu, I will give that ago tommorrow, the software is one of thee versions of Outlook. Is the send.xtra.co.nz correct, as it used to be smtp.xtra.co.nz?
    Try send.xtra.co.nz, if you still have problems try smtp.xtra.co.nz

  9. #9
    Modulator Greg's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Napier
    Posts
    9,115

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    Strange. I've had no problems at all using smtp.xtra.co.nz:25. Hmm.
    Bugger the cancer. I'm suffering from terminal inertia.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    54

    Default Re: Xtra email problem with my Domain based email

    I had similar problems when the bubble burst...
    my domain is not with Xtrahoo but I was using SMTP.Xtra etc for my business mail.
    When the bubble went up Outlook (pop and smtp) and SMTP stopped.
    Like many I searched and got the new settings for 995, 465 and SSL etc)
    Outlook worked fine.
    My mail server didn't. Debug showed SMTP losing connection.
    After 15 decades on hold no-one could work out why.
    Mail server people spent hours testing Xtrahoo's smtp server but only found minor Verisign SSL certification problem.
    Eventually we resorted to sending out using MX records via DNS. It works.
    We still think they have a problem with their SSL implementation...
    N

Similar Threads

  1. Xtra Email Settings for NON Xtra Domain Name
    By wtgchic in forum PressF1
    Replies: 24
    Last Post: 20-05-2008, 05:48 PM
  2. Xtra - email smtp problem
    By Morgenmuffel in forum PressF1
    Replies: 12
    Last Post: 17-03-2008, 11:28 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 10-11-2007, 11:01 AM
  4. xtra email problem using Mac
    By colmack in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 27-04-2007, 05:18 PM
  5. email problem - NAV vis xtra
    By ephesus in forum PressF1
    Replies: 11
    Last Post: 12-12-2004, 09:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •