Results 1 to 7 of 7

Thread: Slow Broadband

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Slow Broadband

    Hi, we have 2 pcs connected to a router and are using Telstra Cable. 1 works fine but the other is really slow on the internet with the odd burst of good speed. Can anyone help please
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  2. #2
    Senior Member pctek's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In the Wild West
    Posts
    24,212

    Default Re: Slow Broadband

    So a malware scan

  3. #3
    Madre Dios!!! beeswax34's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Central Auckland
    Posts
    5,133

    Default Re: Slow Broadband

    Get "HijackThis" and run a scan and then post a logfile back here.
    All the technology and software in the universe is useless when the end user has the IQ of a sack of hammers.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Re: Slow Broadband

    Heres the log. Thank you

    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 16:28:34, on 29/07/2007
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16473)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgamsvr.exe
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgupsvc.exe
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgemc.exe
    C:\Program Files\Nero\Nero 7\InCD\InCDsrv.exe
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
    C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
    C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgcc.exe
    C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\OUTLOOK.EXE
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\Program Files\Opera\Opera.exe
    C:\Documents and Settings\Mark\My Documents\Computing\Maintenance\hijackthis\HijackT his.exe

    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.co.nz/
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
    O2 - BHO: AcroIEToolbarHelper Class - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
    O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgcc.exe /STARTUP
    O4 - HKLM\..\Run: [ZoneAlarm Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
    O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
    O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://www.update.microsoft.com/wind...?1184109504953
    O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://www.update.microsoft.com/micr...?1184718592171
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{AA2C7E08-987A-41D1-8483-5E7E3D21B52F}: NameServer = 203.96.152.4,203.96.152.12
    O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
    O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft AB - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
    O23 - Service: Ares Chatroom server (AresChatServer) - Ares Development Group - C:\Program Files\Ares\chatServer.exe
    O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgamsvr.exe
    O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgupsvc.exe
    O23 - Service: AVG E-mail Scanner (AVGEMS) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVG7\avgemc.exe
    O23 - Service: InCD Helper (InCDsrv) - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\InCD\InCDsrv.exe
    O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Re: Slow Broadband

    The pages load partially load then stall and time out. This seems to be beyond me.
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Slow Broadband

    Is this log from the PC thats slow??

    The log looks fine to me.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Re: Slow Broadband

    Yeah, its a clean install a month ago. I wondered if the settings in the internet connection was wrong ???
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

Similar Threads

  1. Slow Broadband
    By prayami in forum PressF1
    Replies: 14
    Last Post: 28-08-2008, 05:40 PM
  2. Slow Broadband?
    By royaloaks in forum PressF1
    Replies: 12
    Last Post: 16-06-2008, 09:15 PM
  3. Slow Broadband ??
    By Taurus in forum PressF1
    Replies: 7
    Last Post: 30-11-2007, 07:49 PM
  4. Slow Broadband
    By Dulouz in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 13-01-2006, 04:09 AM
  5. Broadband too slow?
    By flying_green_leprachaun in forum PressF1
    Replies: 11
    Last Post: 07-06-2003, 07:05 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •