Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    Hi I upgraded from Win 2000 to xp pro. All well except the broadband internet is slow slow slow now. Is there anyone who knows what may have happened. Cheers
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    Have u scanned/checked for malware / spyware recently / done a defrag?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    yes , nothing unusual. Ill do it again
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  4. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    Post a hijackthis log.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    Here u go Speedy cheers

    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 10:26:08, on 24/06/2007
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16473)

    Running processes:
    C:\WINNT\System32\smss.exe
    C:\WINNT\system32\winlogon.exe
    C:\WINNT\system32\services.exe
    C:\WINNT\system32\lsass.exe
    C:\WINNT\system32\svchost.exe
    C:\WINNT\System32\svchost.exe
    C:\WINNT\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
    C:\WINNT\system32\spoolsv.exe
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
    C:\WINNT\system32\cryptainersrv.exe
    C:\WINNT\system32\SatSrv.exe
    C:\WINNT\system32\wwSecure.exe
    C:\WINNT\Explorer.EXE
    C:\WINNT\system32\Fast.exe
    C:\WINNT\system32\wscntfy.exe
    C:\WINNT\System32\khooker.exe
    C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
    C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
    C:\WINNT\SOUNDMAN.EXE
    C:\WINNT\system32\taskswitch.exe
    C:\WINNT\system32\fast.exe
    C:\WINNT\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\Opera\Opera.exe
    C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SpybotSD.exe
    C:\Documents and Settings\Mark Robinson\My Documents\Computing\Maintenance\hijackthis\HijackT his.exe

    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.paradise.net.nz/
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Paradise.net
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Int ernet Settings,AutoConfigURL = 202.78.155.99
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Int ernet Settings,ProxyServer = 202.78.155.99:80
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat

    6.0\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_08\bin\ssv.dll
    O2 - BHO: AcroIEToolbarHelper Class - {AE7CD045-E861-484f-8273-0445EE161910} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat

    6.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
    O3 - Toolbar: Adobe PDF - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat

    6.0\Acrobat\AcroIEFavClient.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [SiS KHooker] C:\WINNT\System32\khooker.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
    O4 - HKLM\..\Run: [Synchronization Manager] mobsync.exe /logon
    O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [CoolSwitch] C:\WINNT\system32\taskswitch.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [FastUser] C:\WINNT\system32\fast.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [PCPitstop Optimize Registration Reminder] C:\Program Files\PCPitstop\Optimize\Reminder.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [PC Pitstop Optimize Scheduler] C:\Program Files\PCPitstop\Optimize\PCPOptimize.exe -boot
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINNT\system32\ctfmon.exe
    O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} -

    C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe (file

    missing)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network

    Diagnostic\xpnetdiag.exe (file missing)
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program

    Files\Messenger\msmsgs.exe
    O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
    O12 - Plugin for .pdf: C:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS\nppdf32.dll
    O15 - Trusted Zone: http://*.update.microsoft.com
    O15 - Trusted Zone: http://*.windowsupdate.com
    O15 - Trusted Zone: http://download.windowsupdate.com
    O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) -

    http://www.update.microsoft.com/wind...?1182492530078
    O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) -

    http://update.microsoft.com/microsof...?1169014108375
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E2D1477D-B120-4C8A-BCCF-9F15CB834466}: NameServer =

    203.96.152.4,203.96.152.12
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E679557F-1DD6-4205-ACF7-44AC292F97E7}: NameServer =

    203.96.152.4,203.96.152.12
    O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINNT\SYSTEM32\WgaLogon.dll
    O23 - Service: Adobe LM Service - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
    O23 - Service: Ares Chatroom server (AresChatServer) - Ares Development Group - C:\Program Files\Ares\chatServer.exe
    O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
    O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
    O23 - Service: AVG E-mail Scanner (AVGEMS) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe
    O23 - Service: Cryptainer service (ssoftservice) - Cypherix Software (India) Pvt. Ltd. - C:\WINNT\SYSTEM32\cryptainersrv.exe
    O23 - Service: Steganos AntiTheft - Unknown owner - C:\WINNT\system32\\SatSrv.exe
    O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINNT\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
    O23 - Service: Washer AutoComplete (wwSecSvc) - Webroot Software, Inc. - C:\WINNT\system32\wwSecure.exe
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    Looks ok to me. Umm put hijackthis in its own folder run it again tick these and tick fix checked. Close browser/s.

    These entries arent nasty tho.

    How much ram is installed? XP uses a lot more than 2k.

    O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe

    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE

    O4 - HKLM\..\Run: [PCPitstop Optimize Registration Reminder] C:\Program Files\PCPitstop\Optimize\Reminder.exe

    Uninstall ALL versions of Sun Java. Latest version is in my sig below.
    Last edited by Speedy Gonzales; 24-06-2007 at 10:45 AM.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    512MB ram. This is weird Ill reinstall cable modem
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    62

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    That hasn't helped either. I am getting 67kbs
    Athlon Dual Core 2.8GHz, 4GB Ram, Win 7RC, 512 MB Graphics

  9. #9
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    Could be probs with your ISP.

  10. #10
    Enterprise IT Consultant chiefnz's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Sydney AU
    Posts
    1,720

    Default Re: SLOW INTERNET AFTER UPGRADE

    when you say your Internet is slow do you mean downloading or is your browsing slow as well.

    If you're using Firefox here's a few tips to boost performance.

    Code:
    Make Firefox faster
    
    FireFox Load Time
    
    1. Type "about:config" into the address bar and hit return. Scroll
    down and look for the following entries:
    
    network.http.pipelining
    network.http.proxy.pipelining
    network.http.pipelining.maxrequests
    
    Normally the browser will make one request to a web page at a time.
    When you enable pipelining it will make several at once, which really
    speeds up page loading.
    
    2. Alter the entries as follows:
    
    Set "network.http.pipelining" to "true"
    
    Set "network.http.proxy.pipelining" to "true"
    
    Set "network.http.pipelining.maxrequests" to some number like 30.
    This means it will make 30 requests at once.
    
    3. Lastly right-click anywhere and select New-> Integer.
    Name it "nglayout.initialpaint.delay" and set its value to "0".
    This value is the amount of time the browser waits before it acts on information it receives
    If that doesn't improve anything then maybe try unplugging you're router/modem and ALL cables for about 30 minutes to an hour and then reconnect.

    I get this sometimes and usually a cold start for the modem/router sorts the problems... mind you I max out at about 2.5Mbps due the distance between the house and the exchange.

    Cheers

    Ryzen 5 5600X
    Gigabyte X570 Aorus Pro Wi-fi
    Corsair Hydro H100x
    32GB DDR4 @ 3200MHz
    WD 512GB M.2 PCI-E 4 NVMe
    WD 1TB M.2 PCI-E 4 NVMe
    Gigabyte Aorus RTX 3070 Ti Master
    Corsair 4000D Airflow
    Corsair RMx 850W

Similar Threads

  1. Internet speed upgrade?
    By scottiedave in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 13-03-2004, 12:41 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 09-09-2003, 08:21 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 15-11-2002, 11:57 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 28-08-2001, 07:50 PM
  5. Internet Explorer upgrade
    By in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2001, 06:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •