Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Older by the minute
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Whitford
    Posts
    1,604

    Default No sound with Vista

    Vista is loaded but without sound.

    I have a Gigabyte mobo GA-K8NF-9. nVidia=Nforced-4X.

    The audio seems to be Audio GbE.

    Should I try and get driver updates fron nVidia and/or Gigabyte and TRY... to install them?

    Bryan

  2. #2
    Senior Member Trev's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Wish You Were Here
    Posts
    7,597

    Default Re: No sound with Vista

    Yes.

    Trevor
    Intel i5-2500K 3.3GHz Quad Core, Asus P8Z 68-V LE MB, GTX 560 TI 1GB DDR5 graphics card, Windows 7 Home Premium 64 bit, 8gb Corsair Vengeance DDR3 ram , Viewsonic VX2233WM LCD 1080P HD Monitor. Seagate Barracuda 1 TB 64MB Sata3 HD

  3. #3
    Pedantic Bloke Sweep's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Tokoroa
    Posts
    7,671

    Default Re: No sound with Vista

    Did you do a clean install of Vista?

    Which revision of the GA-K8NF-9 do you have? There appears to be three of them.

  4. #4
    Older by the minute
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Whitford
    Posts
    1,604

    Default Re: No sound with Vista

    Yes it was a clean install.

    The mobo specs seems to be GA-K8NF-9. nVidia=Nforced-4X / PCI-E*16
    K8 Socket 939 / ATX/ 2PCI*1 4 DDR400 Dual-CH / 8-CH Audio GbE / 4 Sata / 10 USB2.0

    It is the K8 Triton Series supporting AMD Athlon 64 FX / Athlon 64 Processors

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Wellington Central
    Posts
    467

    Default Re: No sound with Vista

    Just a suggestion-

    Go to System Info
    Sound Device
    see what it says-

    With my GeForce Athlon 64 Processor Gigabyte motherboard it said Realtek AC97 audio
    I downloaded their new Vista driver
    It works

    You can Google to find Vista drivers for other sound devices

  6. #6

    Default Re: No sound with Vista

    Does anyone who installs Vista in spite of all the warnings deserve help here?

  7. #7
    Senior Member Big John's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    The Naki
    Posts
    448

    Default Re: No sound with Vista

    Quote Originally Posted by RealBigDog View Post
    Does anyone who installs Vista in spite of all the warnings deserve help here?
    He asked for help so if you cant give any then shut up and go back crawl in your cave.

    As for the sound, Grab the lastest drivers for vista from the Gigabyte site. Also make sure you have the latest updates for vista as there is one that fixes issues with HD sound not working after reboot. I had this and the fix fixed it.

    I am running Vista Ultimate and have to say it is just as fast as XP and certainly not as slow as the RC1 or RC2. It is less intrusive with it's requests for okay to run programs as well.

    Well worth the $301 I paid for it.

  8. #8

    Default Re: No sound with Vista

    Here's another driver site that I've been given.

    http://www.radarsync.com/vista/

    Quote:
    This FREE page lists the latest Windows Vista drivers and provides direct links to the files for downloads. We're offering this as a free service to the community, to help you all get through this challenging period of Vista-transitioning.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: No sound with Vista

    Make sure u get them (drivers) whatever it is from the maker's site.

    For the right version of Windows, you're using.

    Not from any other site, and definitely not from Windowsupdate.

    Which will totally screw things up.

Similar Threads

  1. No sound with Vista
    By Tony in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 02-09-2008, 04:28 PM
  2. Vista and Sound
    By Scouse in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 05-06-2008, 11:15 AM
  3. Sound in Vista
    By ArcticSilver in forum PressF1
    Replies: 12
    Last Post: 19-01-2008, 10:58 PM
  4. Vista Sound Quality
    By Phil B in forum PressF1
    Replies: 7
    Last Post: 17-10-2007, 08:59 PM
  5. Vista sound issue
    By rocky138 in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 06-05-2007, 10:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •