Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    ~ >*()))><( andrew93's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,556

    Default Changing DVD player zones

    Hi

    Having recently bought and installed a DVD R/W drive to accomodate the PC World DVD, I've been playing around with various overseas DVDs. I've used the DVD player for a few NZ, Australian and English DVDs. I'm not up with the play regarding zones but a couple of times I have had to change my DVD zone to play a DVD and there is a counter that is counting down the number of times I have left for changing the DVD zone.

    Is there any way to reset this counter? Or is there a way around this? I'm using an Imation rewritable dual layer +/- drive. I'm not into piracy or anything like that but I'm anxious about being kneecapped if I keep playing UK and NZ DVDs on my PC.

    Cheers, Andrew

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Changing DVD player zones

    If you're talking about playing different zones on XP, then no, you only have so many changes, and it locks it at the last zone. And cant be changed.

    There are programs around that'll fix this. There's a few posts here, naming them.

    It depends on what kind of DVD you're playing and what zone they are.

  3. #3
    Senior Member godfather's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Central New Munster
    Posts
    3,053

    Default Re: Changing DVD player zones

    Some DVD drives are physically resettable though, Speedy. So that statement is only partially correct and its the drive firmware involved, nothing to do with XP.

    My cheap DSE DVD-RW drive resets the zone counter by pressing the eject tray button, holding the tray open while pressing the eject button again for 6 seconds.

    Quite neat really.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Changing DVD player zones

    Well true thats true. I did have one. Cant remember what the brand was.

    Might have been the Pioneer.

  5. #5
    Network Engineer SolMiester's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Napier
    Posts
    8,184

    Default Re: Changing DVD player zones

    hi, do a search for dvdgenie!, util for zone changing
    HOME-LianLi PC-9F,ASRock P67Pro3, i5 2500k @4Ghz, 8Gb HyperX, ASUS GTX660 OC, Corsair Force 120 SSD, HP zIPS22", HOME SERVER HP ML110G6 HOST-Plex\Ubuntu\8

  6. #6
    ~ >*()))><( andrew93's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,556

    Default Re: Changing DVD player zones

    Thanks for the replies. I tried the 6 second thing with the tray open without luck. I can't find the threads you are alluding to Speedy - has anyone had any experience with LtnRPC? I found a link to it in another forum .
    A

  7. #7
    Jedi master Rob99's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In the wop wops
    Posts
    3,532

    Default Re: Changing DVD player zones

    Laziness is nothing more than the habit of resting before you get tired.

  8. #8
    ~ >*()))><( andrew93's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,556

    Default Re: Changing DVD player zones

    Quote Originally Posted by SolMiester
    hi, do a search for dvdgenie!, util for zone changing
    Hi, I found that too on the 'net. Have you used it? It doesn't bugger up the drive or anything?
    A

  9. #9
    Computer Tech
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Oamaru
    Posts
    5,798

    Default Re: Changing DVD player zones

    dvdgenie is only for removing region settings in dvd software players like PowerDVD or WinDVD.
    If your DVD drive has region protection then you need to get around this as well.
    I have used dvdgenie before with no problems.
    I have also used the LtnRPC with no problems but this will only work if your DVD drive is a LiteOn brand.

  10. #10
    Re Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Beside the aviary,HB
    Posts
    828

    Default Re: Changing DVD player zones

    Slysoft AnyDVD
    http://www.slysoft.com/en/anydvd.html

    This is what I use before I load any video DVD's. Haven't had to change the region once.

Similar Threads

  1. Changing Panasonic DVD player to multizone?
    By Billy T in forum PC World Chat
    Replies: 36
    Last Post: 29-08-2008, 04:09 PM
  2. DVD Zones help
    By farhorizonz in forum PC World Chat
    Replies: 9
    Last Post: 24-12-2006, 04:11 AM
  3. Security Zones
    By SurferJoe46 in forum PressF1
    Replies: 10
    Last Post: 23-03-2006, 04:01 AM
  4. DVD zones
    By beetle in forum PC World Chat
    Replies: 13
    Last Post: 21-09-2005, 12:08 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 14-12-2002, 09:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •