Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Wanderer
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    7,408

    Default Conecting up to ADSL

    Hey guys,

    I think I may be thinking of surrendering dialuip
    We have least 5 phones and Sky Digital which is not connected to the jack, the guy fixed it to our landline account for us and we don't prebook any movies etc...

    Do I need the $149 fee to get my line connected up by a technician?
    They provide free membership and free modem. Thinking of Slingshot 3GB 256k or Ihug the $40 or $50 offer. If I connect with tolls with them, is there a minimum usuage or a monthly fee?

    Can a Pentium 200 share internet with my win2k system? Modem will be on the win2k machine. I guess its ok with LAN, I have some CDs back yonks ago which can share internet .. but thats a lot of hassle using a 10m LAN cable so we may use Wifi with a upgraded PC. I could just use a basic ADSL modem and use wifi that way right? No need of a router?


    Thanks.

  2. #2
    Misc. User of PressF1 somebody's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    5,198

    Default Re: Conecting up to ADSL

    Quote Originally Posted by Nomad
    Hey guys,

    I think I may be thinking of surrendering dialuip
    We have least 5 phones and Sky Digital which is not connected to the jack, the guy fixed it to our landline account for us and we don't prebook any movies etc...

    Do I need the $149 fee to get my line connected up by a technician?
    *** Most likely yes

    They provide free membership and free modem. Thinking of Slingshot 3GB 256k or Ihug the $40 or $50 offer. If I connect with tolls with them, is there a minimum usuage or a monthly fee?
    *** Slingshot: $10 minimum per month. Note that Orcon/Ihug/WxC do not have minimum usage requirements


    Can a Pentium 200 share internet with my win2k system?
    *** Yes.

    Modem will be on the win2k machine. I guess its ok with LAN, I have some CDs back yonks ago which can share internet .. but thats a lot of hassle using a 10m LAN cable so we may use Wifi with a upgraded PC. I could just use a basic ADSL modem and use wifi that way right? No need of a router?
    *** Yes.


    Thanks.
    See above

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1

    Default Re: Conecting up to ADSL

    I have 2 lines and 3 computers. i went for telecom xtra and got a dse 4 port router. I found telecom helpdesk good to deal with (I am not very computer navi). I did call divert on my line for asdl and call minder, call wait on the other line.I have hard wired to other computers but if they were newer, I guess it would be better to go for wireless.

  4. #4
    Gratis versus Libre johnd's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Timaru
    Posts
    1,165

    Default Re: Conecting up to ADSL

    Quote Originally Posted by Nomad
    Hey guys,

    I
    Can a Pentium 200 share internet with my win2k system? Modem will be on the win2k machine. I guess its ok with LAN, I have some CDs back yonks ago which can share internet .. but thats a lot of hassle using a 10m LAN cable so we may use Wifi with a upgraded PC. I could just use a basic ADSL modem and use wifi that way right? No need of a router?
    Thanks.
    I have just recently been through the exercise of changing from dial up to ADSL - my advice would be to get a decent router that :
    1. has a full firewall. The price difference between a multiport one with only port stealthing and one with a full firewall is as little as $7 (DSE with Stealthing= $138, NetGear with full firewall = $145).
    2. I feel you are better off with a full ethernet router, not a Windows based USB one. But then I run a Linux PC on my network!

    John
    # Linux kernel on:
    - Desktop
    3.0GHz AMD A8-3870
    - ASUS Eee 1001PX
    - Samsung S3 Mini Smart Phone
    - Raspberry Pi

Similar Threads

  1. Replies: 18
    Last Post: 30-07-2008, 03:43 PM
  2. Trouble Conecting to Home Wireless
    By johnthepom in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 09-04-2007, 11:52 PM
  3. Conecting TV to video card
    By G-Boy in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 01-03-2006, 06:48 PM
  4. conecting two computers
    By neilcleghorn72 in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 17-04-2004, 06:38 PM
  5. conecting to MSN
    By in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 24-11-2000, 11:53 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •