Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    283

    Question HDD not recognised

    Hi there!
    I have ghosted my HDD with Win XP on HDD using HDclone porgram. I am using it as a master HDD now. But every time I start PC it sais "HDD failed". After switching off and starting again it is OK.

    Any ideas?

    Regards

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,856

    Default Re: HDD not recognised

    Maybe it doesnt like ghost?

    It'll be better just formatting a hdd instead of cloning, or ghosting. If you're having probs using Ghost.

    Or HDClone.

  3. #3

    Default Re: HDD not recognised

    had problems with SATA HDD and ghost 2003 had to reinstall. Use Acronis instead

  4. #4
    Senior Member pctek's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In the Wild West
    Posts
    24,212

    Default Re: HDD not recognised

    Quote Originally Posted by taly
    Hi there!
    I have ghosted my HDD with Win XP on HDD using HDclone porgram. I am using it as a master HDD now. But every time I start PC it sais "HDD failed". After switching off and starting again it is OK.

    Any ideas?

    Regards
    HDD failed? Are you sure that is the exact message? IS it sATA or IDE?

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    283

    Default Re: HDD not recognised

    Quote Originally Posted by pctek
    HDD failed? Are you sure that is the exact message? IS it sATA or IDE?
    Hi PCtec!
    The drive is Maxtor DiamondMax Plus8, Ultra ATA/133, IDE compatable. Sys is Win XPhome on Athlon 1200 XP and Mobo Aopen AK73.Cable is 40 pin 80 wire,, blue connector is plugged into Mobo, black into HDD.
    I copied previos HDD on the Maxtor.
    Now, when I switch PC on it first is looking for IDE drives and finds Maxtor.
    Then tells that Primary master HDD fail, press F1.
    I press F1 and there is no Primary HDD. Asks for bootable CD disk. BIOS I configured for C boot.
    I swith off PC, start again and it works ok.
    Not a big problem, but I am curious.
    My original HDD is Seagate 40G, that Maxtor was cloned from, and I keep it unconnected just in case.
    Last edited by taly; 26-07-2005 at 11:01 AM.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    283

    Default Re: HDD not recognised

    Quote Originally Posted by pctek
    HDD failed? Are you sure that is the exact message? IS it sATA or IDE?
    It is not serial, from the look of the connector.

  7. #7
    Pedant and proud of it
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    6,047

    Default Re: HDD not recognised

    It looks as if the BIOS still wants the previous disk. Instead of using "F1" to ignore the error, go into the BIOS setup, let it see the new disk, and "exit with save".

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    283

    Default Re: HDD not recognised

    Quote Originally Posted by Graham L
    It looks as if the BIOS still wants the previous disk. Instead of using "F1" to ignore the error, go into the BIOS setup, let it see the new disk, and "exit with save".
    Hi Graham!
    In CMOS Setup IDE Primary Master is the right HDD Maxtor. The previous HDD was Seagate. At IDE Autodetection asks to press Enter. Pressed it. It said Detecting Master HDD. HDD data, size, cylinders etc look correct. Restarted PC and it looks as it is all ok now.
    Thanks a lot!

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    5,364

    Default Re: HDD not recognised

    Thanks for letting us know the outcome of this, Taly. I was very interested in the solution.

    Well done to Graham for providing the answer.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    283

    Default Re: HDD not recognised

    Hell! Sorry! The same again! Started PC after about half an hour and HDD fail again. I am not sure that I tweaaked BIOS correctly.

Similar Threads

  1. New RAM not recognised
    By johcar in forum PressF1
    Replies: 14
    Last Post: 02-10-2008, 10:24 AM
  2. USB not recognised
    By Espia in forum PressF1
    Replies: 8
    Last Post: 18-02-2006, 01:38 AM
  3. D: not recognised
    By in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 25-07-2001, 09:33 PM
  4. CD Rom not being recognised
    By in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2001, 05:33 PM
  5. CD rom not recognised
    By in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-1999, 05:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •