Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    966

    Default Compaq presario R3000

    Hi
    My laptop which is compaq presario r3000 keeps restarting after the windows XP loading screen apears. The screen at the very start looks like this http://www.theeldergeek.com/images/X...ic%20II/dd.gif
    the system restarts to menu where it says we apologize for the inconvenience, but windows did not start successfully. a redent hardware change or software change might have caused this....blabla
    Safe Mode
    Safe Mode with Networking
    Safe Mode with Command Prompt

    Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked) Start Windows Normally
    start windows normally
    i have been on everysingle option but same thing happens.
    can anyone help.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Compaq presario R3000

    Have u installed anything on it lately?? Drivers? software?? that u think may have caused this prob?? Have u added any new hardware/cards to the laptop??

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    966

    Default Re: Compaq presario R3000

    nope no hardware, may have done software.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    966

    Default Re: Compaq presario R3000

    Looks like there are no solutions, wel can i atleast backup my data and format. it has a dvd writer init. but i dont think i can install another OS by partioning. any alternatives.
    plze i need help. lots of data to backup

  5. #5
    Moderator Jen's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    8,214

    Default Re: Compaq presario R3000

    You have a couple of choices here. First you can try a repair of XP which should leave all your personal data untouched, or you could do a parallel install of a new XP onto the same partition that XP already uses and use that to rescue off your data. You don't say what version of XP you have, but here are some links for XP Home. If you have Pro, then go to the Pro page and choose the gudies from the list.

    Microsoft's Windows XP Home Repair Install step by step

    Microsoft's Windows XP Home Windows Parallel Install step by step

    Windows XP Pro page

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    966

    Default Re: Compaq presario R3000

    The parallel installs are done when ur in windows. but right now i cant get into windows. can i run parallel setup using 98se or me? i hav xp home installed rite now.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    966

    Default Re: Compaq presario R3000

    Like i said before i cant run the paraller setup until iam in windows. i just want to back up few photos thats all. is there anyway i can backup it bocz reparing isnt helpping, samething is happening. is there any dos backup utility. which will backit up on a cd. plze give me some options guys.

Similar Threads

  1. Presario R3000
    By gary67 in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 26-04-2008, 11:39 AM
  2. Compaq Presario R3000 RAM Question.
    By springa886 in forum PressF1
    Replies: 10
    Last Post: 02-03-2008, 11:35 PM
  3. 8 Y/O COMPAQ Presario Question
    By SurferJoe46 in forum PressF1
    Replies: 13
    Last Post: 25-12-2007, 11:56 PM
  4. Compaq Presario
    By tonybr in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 16-06-2006, 05:10 PM
  5. compaq presario R3000 as new price
    By mark c in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 13-03-2005, 10:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •