Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    362

    Default weird boot up issues

    hi, running win xp prof, sp2, on an athlon 64 blah blah. anyways, when i boot up, it often comes to boot up, the screen (17" lcd) changes shades of black, i can then faintly see the windows xp startup screen (the one with the logo an dthe scrolling status bar), then it reboots itself, and asks if i want to go into safe mode, or boot normally, or go with the last known safe configuration, its really weird and annoying, so any help would be appreciated

  2. #2
    tweakedgeek tweak'e's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    winterlessnorth (well almost)
    Posts
    4,851

    Default Re: weird boot up issues

    so can it boot into safe mode?

    what changes have you done to the system just before this started happening?
    Tweak it till it breaks

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    362

    Default Re: weird boot up issues

    yes it boots fine after it gets to the that black screen, with all the different boot options, i havent made any remarkable changes, its a brand new pc. only just set up (well i built it, and now im setting up my programs), thanks

  4. #4
    tweakedgeek tweak'e's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    winterlessnorth (well almost)
    Posts
    4,851

    Default Re: weird boot up issues

    have you turned off the automatic restart setting?

    the odds are its crashing on startup and autorestarting. turn off the auto restart and it should produse an error message.
    Tweak it till it breaks

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    362

    Default Re: weird boot up issues

    would that be located in the bios, or in the control panel? Thanks

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    362

    Default Re: weird boot up issues

    i htink i may have found the source of my head ache, some how, my ati radeon 9600xt 128mb Bravo has been installed twice, once as a pci and the second as agp, how would i go about disabling the pci version as i am sure that is what is causing the conflict
    Thanks a heap in advance

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    362

    Default Re: weird boot up issues

    help?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: weird boot up issues

    If one card is internal/onboard and u put another videocard in an AGP/PCI slot, disable it somewhere in the BIOS (the onboard one).

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    362

    Default Re: weird boot up issues

    ok, i have managed to disable the pci version so hopefully it has managed to fix itself

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,783

    Default Re: weird boot up issues

    yup, i had this problem when i upgraded from intergrated graphics to a graphics card, i figured out that it was a driver clash, man i wish i knew drivercleaner existed before i done the reformat...... i also had to turn the intergrated video off in the bios and use agp

Similar Threads

  1. Boot up issues
    By GR8Metal in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 29-08-2008, 03:56 PM
  2. Very weird Boot Up problem...
    By Noobi3 in forum PressF1
    Replies: 14
    Last Post: 05-03-2006, 09:52 PM
  3. Weird rDNS issues?
    By Ash M in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2005, 02:01 PM
  4. PXE Boot issues
    By Growly in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 02-12-2004, 06:26 PM
  5. Boot Issues
    By tanzpete in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 26-03-2003, 07:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •