Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Alan.Francis
    Guest

    Default VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    I'm trying to use my PC as a SKY TV Recorder, however when I have both the monitor (SAMSUNG 753dfx) and the video out (s-video) plugged in, my PC fails to load (Windows XP Pro SP1)... It shows the XP Logo etc... but restarts when it attempts to display the desktop. The PC eventually starts again after about 3 attempts when the video-out lead is unplugged.

    I think it could be a problem with the default monitor or refresh rates but Iím not sure.

    Recording TV via the Video-In works fine, however I have to manually configure the N-View Display properties to get the video out to display through my SONY receiver each time, due to the re-starting issues.

    This isn't as important, but it would be nice to know if anyone could tell me how to display just the video via the TV out, and not on the PC monitor? The instructions for the card are fairly limited....

    Many thanks



    PC Specs:

    CPU/MB: XP2000+ 1.67GHZ /VIA400 Cipset
    RAM 768MB PC2700
    VGA: Leadtek A280 VIVO 128MB (TI4800 SE)
    HD: 120GB Seagate 8MB CACHE
    Monitor: SAMSUNG 753dfx
    OS: XP PRO


  2. #2
    Alan.Francis
    Guest

    Default Re: VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    I posted this problem a while ago, does anyone know of another forum where this could be answered?

  3. #3
    tommy
    Guest

    Default Re: VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    They could possibly help over at http://forums.overclockers.co.nz/


  4. #4
    roofus
    Guest

    Default Re: VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    what kind of PSU do you have? anything less than 350w and it could be that you don't have enough power to run the two displays

  5. #5
    vk_dre
    Guest

    Default Re: VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    Sorry i dont know much bout this problem, but did u receive the video in cable when u purchased ur video card? Cos i didnt and im trying to find a place where i can individually purchase it.

    cheers,
    v.K

  6. #6
    Alan.Francis
    Guest

    Default Re: VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    The card came with a blue cable that plugs into the 9 pin mini DIN connector. The blue cable has video in and out connectors, each with s-video and composite connectors.

    See here for a picture:

    http://www.hardwarezone.com/articles...aid=599&page=3

    Regards
    Alan

  7. #7
    Alan.Francis
    Guest

    Default Re: VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    I've got a 350W that came with my case, and XP is rock solid until I start to tinker with the dual monitors...

  8. #8
    vk_dre
    Guest

    Default Re: VIVO Problem - XP Crashes with TI4800SE

    THanks Alan, that was the blue cable that i was exactly looking for.

Similar Threads

  1. VIVO as a webcam?
    By Agent_24 in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 17-11-2006, 08:11 AM
  2. VIVO
    By The_End_Of_Reality in forum PressF1
    Replies: 14
    Last Post: 06-11-2006, 02:00 PM
  3. 6600 GT or X800 XT VIVO
    By chiefnz in forum PressF1
    Replies: 20
    Last Post: 27-02-2005, 01:35 PM
  4. ATI Radeon 9200SE VIVO
    By Growly in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 30-09-2004, 11:07 PM
  5. Leadtek TI4800 A280 VIVO Problem
    By Alan.Francis in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 18-07-2003, 10:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •