Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    An old sod
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Arrowtown
    Posts
    717

    Cool Password for a desktop shortcut?

    Is there anyway to have a password for a desktop shortcut in W10 when donít want to lock the who screen?
    Thanks
    "Why work on Wednesday and stuff up two good long weekends"
    W10 Home 64-bit,Intel Core i7 @ 3.20GHz,RAM 16GB, ROG STRIX B360-I GAMING (LGA1151),PHL 257E7 (1920x1080@60Hz),4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (EVGA), 1TB SSD, 4TB HDD, 4TB USB SSD.

  2. #2
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    27,278

    Default Re: Password for a desktop shortcut?

    Quote Originally Posted by stuffed View Post
    Is there anyway to have a password for a desktop shortcut in W10 when don’t want to lock the who screen?
    Thanks
    In Short NO! not on its own anyway, unless you create the options ( meaning Scripts) usually you would need some sort of third party program. You could use the encryption feature which is only available in Windows 10 Pro.

    BUT there's not enough information -- What type of shortcut ?? Is it to a Program Folder / File, Website ??
    Last edited by wainuitech; 16-03-2020 at 07:54 AM.
    Update / Upgrades = Replace old bugs with new ones.

  3. #3
    Senior Member Lawrence's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Tauranga
    Posts
    2,000

    Default Re: Password for a desktop shortcut?

    You could do it if you have Files on your Desktop by right clicking on your Desktop/new Compressed(zipped) Folder

    Move files to the Folder and Password it

    Won't work for Program short cuts,they can be accessed elsewhere in the program menu

  4. #4
    An old sod
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Arrowtown
    Posts
    717

    Default Re: Password for a desktop shortcut?

    Sorry - should have said.
    It’s for a banking web site.
    Thanks
    "Why work on Wednesday and stuff up two good long weekends"
    W10 Home 64-bit,Intel Core i7 @ 3.20GHz,RAM 16GB, ROG STRIX B360-I GAMING (LGA1151),PHL 257E7 (1920x1080@60Hz),4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (EVGA), 1TB SSD, 4TB HDD, 4TB USB SSD.

  5. #5
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    27,278

    Default Re: Password for a desktop shortcut?

    Quote Originally Posted by stuffed View Post
    Sorry - should have said.
    It’s for a banking web site.
    Thanks
    Thats different. its dangerous saving log in details for a bank anyway.

    Years ago browsers wouldn't allow you to save bank passwords, these days they do.

    What you can do is go into the Browser settings and remove the entry, then it will prompt you each time to enter an account number & password.

    Depending on the browser will depend on where they are located & easy enough to remove. Reply back which Browser and someone will help.
    Update / Upgrades = Replace old bugs with new ones.

  6. #6
    An old sod
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Arrowtown
    Posts
    717

    Default Re: Password for a desktop shortcut?

    Chrome is browser. Are there any settings in there to lock it?!
    Thanks
    "Why work on Wednesday and stuff up two good long weekends"
    W10 Home 64-bit,Intel Core i7 @ 3.20GHz,RAM 16GB, ROG STRIX B360-I GAMING (LGA1151),PHL 257E7 (1920x1080@60Hz),4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (EVGA), 1TB SSD, 4TB HDD, 4TB USB SSD.

  7. #7
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    27,278

    Default Re: Password for a desktop shortcut?

    Quote Originally Posted by stuffed View Post
    Chrome is browser. Are there any settings in there to lock it?!
    Thanks
    Sweet as Open Chrome, Click three Virtual Dot top Right hand Corner.

    Settings- privacy and security - Autofill - Passwords

    Click image for larger version. 

Name:	Chrome_Passwords.jpg 
Views:	5 
Size:	25.2 KB 
ID:	10244

    Locate the bank details click on the 3 dots beside the entry just to the right - Remove.

    Auto log in is now gone. Next time you log in the bank make sure you don't click save - instead click NEVER or ignore the prompt.
    Last edited by wainuitech; 16-03-2020 at 03:13 PM.
    Update / Upgrades = Replace old bugs with new ones.

Similar Threads

  1. Can not create a shortcut on my desktop
    By lostsoul62 in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 26-12-2016, 07:53 AM
  2. IE desktop shortcut
    By bk T in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 08-08-2009, 05:08 PM
  3. Desktop shortcut
    By bk T in forum PressF1
    Replies: 7
    Last Post: 28-03-2009, 07:55 AM
  4. Shortcut for desktop ?
    By JDHarper in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 06-10-2007, 02:21 PM
  5. Desktop Shortcut
    By Christopher in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 07-01-2005, 09:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •