Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: No Conection

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    266

    Default No Conection

    I am coming upon this message more and more from different sites:

    This site canít provide a secure connection xxx.com uses an unsupported protocol. The client and server don't support a common SSL protocol version or cipher suite. This is likely to be caused when the server needs RC4, which is no longer considered secure.

    Using an old XP computer at the moment, so would that contribute to problem as well?

  2. #2
    amateur expert dugimodo's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    7,812

    Default Re: No Conection

    Could be the browser you're using maybe, I don't think any of the common browsers have kept up support for XP in a while now.
    But it's a guess, I abandoned xp years ago
    Ryzen 2700X, 16Gb DDR4RAM, 512GB M.2 NVME SSD, MSI GTX1070

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    266

    Default Re: No Conection

    Yes I'm Running the last version of Opera that supports XP, there maybe some newer protocols that don't work with it!

  4. #4
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    26,970

    Default Re: No Conection

    Check the Computers time and date are correct, if they are wrong then you often get security errors. A few minutes out wont matter.

    Opera Stopped supporting XP after V36 The current version is 63
    Last edited by wainuitech; 29-09-2019 at 03:02 PM.
    Update / Upgrades = Replace old bugs with new ones.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    2,273

    Default Re: No Conection

    Opera36 is still on my XP workhorse.

    Had the bad memory stick replaced by IT technician and notice he has put "SlimJet" onto pc, seems to do the job.

    Daylight saving shows incorrect time, but have adjusted that and it will be correct on the 2 Oct.

    It certainly shows up this W10 lappy for booting 30secs, W10 could go and have a cup coffee, rofl.

    lurking.

  6. #6
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    26,970

    Default Re: No Conection

    Quote Originally Posted by Lurking View Post
    It certainly shows up this W10 lappy for booting 30secs, W10 could go and have a cup coffee, rofl.

    lurking.
    30 Seconds ?? SLOW-- setup a persons Celeron laptop with W10 last week, with a SSD 12 seconds from completely off to fully up and going
    Update / Upgrades = Replace old bugs with new ones.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Christchurch
    Posts
    2,273

    Default Re: No Conection

    XP 30sec wai
    W10 cup of coffee.

    XP about 45 sec to shutdown.
    W10 under 6sec, whohoo.

    lurking.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    266

    Default Re: No Conection

    Computer was a few minutes over, but same result after correction. ( couldn't get slashdot)

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Auckland
    Posts
    752

    Default Re: No Conection

    Have a look at the MyPal browser. "Mypal is a current and maintained Windows XP web browser. Mypal is based on Moonchild Productions' Pale Moon code..."

    https://github.com/Feodor2/Mypal/

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    266

    Default Re: No Conection

    Had a look at Slimjet but came across a few complaints and queries, mostly summed up here:

    https://malwaretips.com/threads/stra...browser.81198/

    It all looks a bit convoluted one way or another?

Similar Threads

  1. Dropping Conection
    By Ericee in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 08-01-2008, 10:13 AM
  2. Internet Conection
    By cookiemonster in forum PressF1
    Replies: 8
    Last Post: 28-08-2006, 07:27 AM
  3. mp3 conection to PC
    By Xray in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 19-11-2004, 07:42 AM
  4. hanging conection
    By in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 16-05-2002, 07:37 PM
  5. Conection Speeds
    By in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 08-07-1999, 03:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •