Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 33

Thread: Skype Help

  1. #11
    Senior Member Pato's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    2,020

    Default Re: Skype Help

    Quote Originally Posted by wainuitech View Post
    Open task manager and turn it off. You may find you have to use the app version from the start menu, The older version has been discontinued.
    .
    Just got around to trying your suggestions but I think I may have goofed because I hit 'end task' for the Logitech entry. That's what happens when you don't know what your are doing. LOL.

  2. #12
    Senior Member Driftwood's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Central Otago
    Posts
    3,008

    Default Re: Skype Help

    Should come back with a re-start.
    I think Wainui meant turn off skype.

  3. #13
    Senior Member 1101's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    7,022

    Default Re: Skype Help

    Try this.

    Install the newest Full version of Skype
    https://www.skype.com/en/get-skype/

    webcam drivers
    http://support.logitech.com/en_hk/pr...c525/downloads
    Last edited by 1101; 28-05-2018 at 05:39 PM.

  4. #14
    Senior Member Pato's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    2,020

    Default Re: Skype Help

    Quote Originally Posted by 1101 View Post
    Try this.

    Install the newest Full version of Skype
    https://www.skype.com/en/get-skype/

    webcam drivers
    http://support.logitech.com/en_hk/pr...c525/downloads
    Tried all that but still not detecting webcam.

  5. #15
    Computer Technician wainuitech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wellington
    Posts
    28,035

    Default Re: Skype Help

    What happens if you open the Cam App ? ( from search -Cam)

    Click image for larger version. 

Name:	Cam.png 
Views:	79 
Size:	52.5 KB 
ID:	8856

    This PC doesn't have a cam, so I get a black box saying cant find a camera.

  6. #16

    Default Re: Skype Help

    I use a Logitech camera with Skype and it almost always causes problems as well. It works if I unplug the camera's usb cable and plug it back in again. Go figure. It could be because it goes through a docking station, but Logitech cameras and Skype have never played nicely for me even before the introduction of the docking station.

  7. #17

    Default Re: Skype Help

    I should have put that more clearly. Start Skype. It always finds the inbuilt laptop camera but not the Logitech camera. Unplug the Logitech camera's usb cable whilst Skype is still running. Wait a few seconds and then plug it back in again, preferably into a different usb port. The camera will start and Skype will find it.

    I don't know why it does this but it has just become routine for me...

  8. #18
    Senior Member Pato's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    2,020

    Default Re: Skype Help

    Quote Originally Posted by wainuitech View Post
    What happens if you open the Cam App ? ( from search -Cam)

    Click image for larger version. 

Name:	Cam.png 
Views:	79 
Size:	52.5 KB 
ID:	8856

    This PC doesn't have a cam, so I get a black box saying cant find a camera.
    I don't have a Cam App. Perhaps I have a different download of Skype. Maybe I should delete skype and
    try another download.? (By the way my Cam is a c525 and not c625 as in my original post not that it will make any difference.)

  9. #19
    Senior Member Pato's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kapiti Coast
    Posts
    2,020

    Default Re: Skype Help

    Quote Originally Posted by John H View Post
    I should have put that more clearly. Start Skype. It always finds the inbuilt laptop camera but not the Logitech camera. Unplug the Logitech camera's usb cable whilst Skype is still running. Wait a few seconds and then plug it back in again, preferably into a different usb port. The camera will start and Skype will find it.

    I don't know why it does this but it has just become routine for me...
    Hi John. Thanks for the tip but unfortunately it didn't work. I don't think Skype likes me anymore. I can't get the program to run.

  10. #20
    amateur expert dugimodo's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    8,034

    Default Re: Skype Help

    Quote Originally Posted by Pato View Post
    I don't have a Cam App. Perhaps I have a different download of Skype. Maybe I should delete skype and
    try another download.? (By the way my Cam is a c525 and not c625 as in my original post not that it will make any difference.)
    You should, it's a default app included with windows 10. Picks up my old logitech web cam just fine.
    Did you hit the start button and type Cam as suggested ?
    Ryzen 2700X, 16Gb DDR4RAM, 512GB M.2 NVME SSD, MSI GTX1070

Similar Threads

  1. Skype
    By lostsoul62 in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 09-06-2013, 11:45 AM
  2. Skype 5.6
    By Ron24 in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 19-10-2011, 02:47 PM
  3. Skype
    By B.M. in forum PressF1
    Replies: 12
    Last Post: 30-11-2008, 09:57 AM
  4. Skype
    By Baldy in forum PressF1
    Replies: 18
    Last Post: 19-09-2006, 05:42 PM
  5. Skype
    By B.M. in forum PressF1
    Replies: 7
    Last Post: 23-08-2006, 10:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •