Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22
  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Plimmerton
    Posts
    3,421

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    An update - not expecting a solution as heaps of googling and comparing with other OK comps has been fruitless. But wouldn't say no to suggestions!

    I updated win 10 to 1803 and nothing had changed.

    I then clean installed from a USB drive and, guess what, nothing changed!! Same using Chrome Canary.

    The problem is security access to google sites. If quic is enabled I get quic errors and no page displayed. If I disable quic, I get long "Establishing secure connection" msge then a page fail. So, both methods of establishing a security handshake are failing.

    Having spent the best part of two days trying to figure out why 1 of 4 comps should be different with the same OS and chrome browser I am now stumped. Cross checking TLS tick boxes reveals no apparent difference.

    Can't get my head around this weird situation. I can't stand being beaten so I will keep trying but this is a real doozy.

  2. #12
    VoidMaster
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,346

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Why not try a portable version of Chrome? That will eliminate any install problems or not and may work anyway:

    https://portableapps.com/apps/intern...hrome_portable
    It's not the least charm of a theory that it is refutable. The hundred-times-refuted theory of "free will" owes its persistence to this charm alone; some one is always appearing who feels himself strong enough to refute it - Friedrich Nietzsche

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Plimmerton
    Posts
    3,421

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Thanks for the suggestion. No change using the portable app.

    Something changed a short while ago as this problem is recent. Just can't fathom what on earth could carry through a new OS install and new chrome install with new chrome profile.

  4. #14
    VoidMaster
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,346

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Try an older version of Chrome portable it may be that the new versions of Chrome have some change causing the problem, you could also try SRWareIron Portable, see if that works, very close to Chrome but without the spyware.

    I use this all the time as my main browser for eMails, have been doing so for years, works well:

    http://www.srware.net/en/software_sr...n_download.php

    Both the portable and install version are on the page.
    It's not the least charm of a theory that it is refutable. The hundred-times-refuted theory of "free will" owes its persistence to this charm alone; some one is always appearing who feels himself strong enough to refute it - Friedrich Nietzsche

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Plimmerton
    Posts
    3,421

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Thanks, zq, but I have stumbled on the solution. And I mean stumbled! Somewhere I saw someone having a similar problem with the network adaptor so that got me trying to update the Dell Optiplex 780 Intel 82567LM-3 Gig network adaptor. MS "updated" it to a dvr 4 years older!

    Then something (not sure what it was as I don't believe in divine guidance!) had me looking at the adaptor properties again where I unticked support for IPv6. Bingo, that did it!!!! All fine, now.

    Don't ask me why Edge worked and not Chrome, but it was something to do with security checking of google sites. Oh, and yes, I was able to re-enable Quic as well.

    Just, maybe, some poor sod with this problem will find this post. Just wasted the best part of three days, myself.

    Cheers and thanks for the replies, guys.

  6. #16
    VoidMaster
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,346

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Your repair strategy explanation is ambiguous to me, was it ticked (Ipv6 on) and you unticked it (IPv6 off) to fix or was it unticked (IPv6 off) and you ticked it to activate IPv6, I thought it was now recommended that IPv6 be on by default these days.
    It's not the least charm of a theory that it is refutable. The hundred-times-refuted theory of "free will" owes its persistence to this charm alone; some one is always appearing who feels himself strong enough to refute it - Friedrich Nietzsche

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Plimmerton
    Posts
    3,421

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Ah, I thought unticked it off was clear. Yes, it was ticked on but now it is off. On is the default in my experience.

    No idea why this one comp got its knickers in a twist over it being on.

  8. #18
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Plimmerton
    Posts
    3,421

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Maybe/probably no one is interested but there is an ipv6 DNS and that wasn't working on the offending PC.
    If you go to ipv6.google.com you will find whether there is a problem with your adaptor and google sites where ipv6 is involved.

    At least a google enquiry will find this and possibly save someone hours of time!

    I have certainly learnt a few things.

    Cheers.

  9. #19
    VoidMaster
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    6,346

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    Here's the link:

    https://ipv6test.google.com/

    Here's the test:

    https://test-ipv6.com/

    I get 0 out of 10 lol.
    Last edited by zqwerty; 05-05-2018 at 11:30 PM.
    It's not the least charm of a theory that it is refutable. The hundred-times-refuted theory of "free will" owes its persistence to this charm alone; some one is always appearing who feels himself strong enough to refute it - Friedrich Nietzsche

  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Plimmerton
    Posts
    3,421

    Default Re: Chrome can't get Google sites!!

    I get page can't be reached yet this comp runs ipv6 and hasn't shown the problem my wife's comp had!

Similar Threads

  1. Google Chrome Red Bug
    By Filthygamer in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 17-01-2014, 11:17 AM
  2. Google Chrome
    By peterdb in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 25-11-2012, 09:13 PM
  3. Anyone here use Google Chrome ??
    By stu161204 in forum PressF1
    Replies: 11
    Last Post: 23-08-2011, 10:25 PM
  4. Google Chrome
    By B.M. in forum PressF1
    Replies: 20
    Last Post: 02-12-2008, 08:47 PM
  5. Google Browser / Google Chrome
    By stu161204 in forum PC World Chat
    Replies: 1
    Last Post: 02-09-2008, 04:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •