Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Older by the minute
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Whitford
    Posts
    1,617

    Default Movie playback sound problems.

    I have WIN68. Pro with Windows Media Player. My problem has just started. When I attempt to play a movie stored on my D: HDD or my external storage
    I am getting just squeeks and crackle sound when I try to play back. There is another method of playing the movie with sound, I think it might be built into the 8.1 o/s. the first screen is a pink with a right pointing arrow. The screen disappears, the word video appears at the top of the screen, the movie loads and all is OK.

    However, if I change the program to Windows Media Player I get squeeks. Is this a codex problem? How can I fix this?

  2. #2
    Older by the minute
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Whitford
    Posts
    1,617

    Default Re: Movie playback sound problems.

    Belay all that. I downloaded K-Lite Codec and all appears well.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Movie playback sound problems.

    Depends what the format of the video is. If it doesn't play it natively, you'll need a 3rd party program

  4. #4
    amateur expert dugimodo's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    7,985

    Default Re: Movie playback sound problems.

    Codec packs can be out of date and include a lot of unneeded codecs, but if it's working for you problem sorted .
    Like a lot of people I don't use media player myself, there are a lot of popular alternatives but I like VLC because it uses its own codecs and plays just about anything so I don't need to worry about install any codecs. Works fine on windows 8.1 too.

    For music playback I've gone back to the venerable winamp, for video I use VLC.
    Ryzen 2700X, 16Gb DDR4RAM, 512GB M.2 NVME SSD, MSI GTX1070

  5. #5
    Computer "Specialist" Agent_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    64 Bitville
    Posts
    14,184

    Default Re: Movie playback sound problems.

    I switched to Clementine for music. Still use VLC for video, but SMPlayer has more codecs, so I have to use it sometimes.
    Non-system disk or disk error. Replace and strike any key when ready.

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 11-05-2009, 11:14 AM
  2. DVD Movie playback
    By Joeblogs in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 25-11-2008, 03:42 AM
  3. Playback video- no sound
    By Nomad in forum PressF1
    Replies: 6
    Last Post: 15-11-2007, 01:05 PM
  4. No sound DVD playback
    By sam m in forum PC World Chat
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2006, 10:40 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 19-08-2005, 09:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •