Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19
  1. #11
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    Dont leave it too late tho.

  2. #12
    Not in dev/null yet ChazTheGeek's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Christchurch
    Posts
    1,365

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    I fixed it! I open up my case today to install a CM Hyper 212 Evo CPU cooler and I looked at the firewire header where I plugged in the header cable. It was in the USB 1394 header not the 1394 header! Sorry Speedy, I may have wasted your time there. But you did alert me to it last night, so I give you the credit. I wouldn't have noticed otherwise. Thanks for that
    ASUS P8P67-M Pro | i5 2500k 4.2GHz | Hyper 212 EVO | GTX 970OC | 500B SSD | 2x 1TB WD Caviar Blue | | 16GB RAM | Corsair 400R | RM850

  3. #13
    Computer "Specialist" Agent_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    64 Bitville
    Posts
    14,305

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    Quote Originally Posted by ChazTheGeek View Post
    I fixed it! I open up my case today to install a CM Hyper 212 Evo CPU cooler and I looked at the firewire header where I plugged in the header cable. It was in the USB 1394 header not the 1394 header!
    Firewire is IEEE-1394
    There is no such thing as a USB 1394 header.
    Non-system disk or disk error. Replace and strike any key when ready.

  4. #14
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    Sweet! Lucky it didnt blow the port. Both headers are 9 pin and the manual will warn you NOT to plug USB into it

  5. #15
    Not in dev/null yet ChazTheGeek's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Christchurch
    Posts
    1,365

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    Quote Originally Posted by Agent_24 View Post
    Firewire is IEEE-1394
    There is no such thing as a USB 1394 header.
    Well above the first header I used was USB 1394. I guess it just confused me.
    ASUS P8P67-M Pro | i5 2500k 4.2GHz | Hyper 212 EVO | GTX 970OC | 500B SSD | 2x 1TB WD Caviar Blue | | 16GB RAM | Corsair 400R | RM850

  6. #16
    Computer "Specialist" Agent_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    64 Bitville
    Posts
    14,305

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    Quote Originally Posted by ChazTheGeek View Post
    Well above the first header I used was USB 1394. I guess it just confused me.
    Ah, sometimes boards don't have the silkscreen directly next to the component, especially if there are some parts right next to each other. In that case they often put a list above the whole bunch of parts, with the location of the names in the list matching the physical layout of the parts.
    Non-system disk or disk error. Replace and strike any key when ready.

  7. #17
    Not in dev/null yet ChazTheGeek's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Christchurch
    Posts
    1,365

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    The weird thing is that the IEEE 1394 header is ages away...
    ASUS P8P67-M Pro | i5 2500k 4.2GHz | Hyper 212 EVO | GTX 970OC | 500B SSD | 2x 1TB WD Caviar Blue | | 16GB RAM | Corsair 400R | RM850

  8. #18
    Computer "Specialist" Agent_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    64 Bitville
    Posts
    14,305

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    Maybe a labeling error then. Unfortunately sometimes it does happen!
    Last edited by Agent_24; 17-02-2014 at 07:29 PM.
    Non-system disk or disk error. Replace and strike any key when ready.

  9. #19
    Not in dev/null yet ChazTheGeek's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Christchurch
    Posts
    1,365

    Default Re: USB device not recognized (Code 43)

    Oh well
    ASUS P8P67-M Pro | i5 2500k 4.2GHz | Hyper 212 EVO | GTX 970OC | 500B SSD | 2x 1TB WD Caviar Blue | | 16GB RAM | Corsair 400R | RM850

Similar Threads

  1. USB device not recognized
    By jebby in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 01-10-2008, 05:25 AM
  2. USB Device not recognized
    By Agent_24 in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2008, 01:25 PM
  3. This device is not configured correctly. (Code 1)
    By Brain_Cell_Anon in forum PressF1
    Replies: 3
    Last Post: 23-07-2007, 10:14 AM
  4. HELP! USB device not recognized error for no reason...
    By OfW0lfandRaven in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 15-11-2006, 05:14 PM
  5. Device Could not Start (Code 10) PLEASE HELP!
    By gavwill in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 28-09-2005, 02:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •