Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    75

    Default how do i replace afd.sys

    hi
    mallware has taken over afd.sys in my win7 laptop it is locked so i can't delete it. it has removed my internet access

    can somone tell me how to get a good version of afd .sys first of all will a xp version be ok?
    i was going to rename it afd.syss and copy it to my win system32 drivers directory, then

    I am going hopeing to use the recovery disk and then use a dos prompt to delete and rename


    but i need the command to remove afd.sys and then rename afd.syss to afd.sys

    i hope this will work any help appreciated thanks

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: how do i replace afd.sys

    I think its a rootkit. Run tdsskiller The version in Win7 maybe different from the file in XP. Is it 32 or 64 bit?? If tdsskiller finds it tell it to remove it then reboot.

    Try safe mode / networking, then get / run tdsskiller
    Last edited by Speedy Gonzales; 30-12-2011 at 02:04 PM.

  3. #3
    Crossmember feersumendjinn's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Levin
    Posts
    2,617

    Default Re: how do i replace afd.sys

    "...anyone who expects a source of power from the transformation
    of these atoms is talking moonshine..."
    - Ernest Rutherford (1871-1937)

    --------------------------
    "After your hands become coated with grease, your nose will begin to itch."

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    75

    Default Re: how do i replace afd.sys

    it is a rootkit virus win 7 32bit machine will tdsskiller replace afd.sys ?

    remember the laptop has no internet connection and will not allow any antivirus software to be installed nor will system restore work
    vipre support said i need to replace afd.sys hence my original post

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    75

    Default Re: how do i replace afd.sys

    ok but i need an afd.sys file where can i get a win7 32bit copy of this file

    The instructins are

    The virus just corrupted the file afd.sys. afd.sys in c:\WINDOWS\System32\drivers\.
    After copying re-register afd.sys, you need to:1) Click Start2) Click Run3) Type regsvr32 afd.sys4) Press Enter5) Restart your computer

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: how do i replace afd.sys

    You could try running sfc /scannow after tdsskiler removes the rootkit. Or if you have the Win7 dvd, extract afd.sys after, and put it in the same folder.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    75

    Default Re: how do i replace afd.sys

    how do i extract the file from my win 7 dvd?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: how do i replace afd.sys

    Do a sfc /scannow first put the dvd in. See if it'll do it for you

Similar Threads

  1. Replace HDD
    By kjaada in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 17-08-2009, 09:38 PM
  2. replace CPU fan
    By heni72847 in forum PressF1
    Replies: 8
    Last Post: 22-01-2007, 11:12 PM
  3. replace PC fan
    By hotkiwi in forum PressF1
    Replies: 4
    Last Post: 19-08-2005, 01:01 AM
  4. dll corrupted.where can i replace them?
    By yingxuan in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 07-01-2004, 08:16 PM
  5. Old files replace new
    By in forum PressF1
    Replies: 0
    Last Post: 08-04-2000, 09:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •