Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    5

    Default Xtra - Email Not Sending.

    Hi there,

    Since last night, when I try to send mail using Eudora, I get the following error:

    An error occurred during a connection to send.xtra.co.nz:465.

    Peer's Certificate has been revoked.

    (Error code: sec_error_revoked_certificate)

    All the Mail Settings are correct, but it refuses to send. It works using the ugly web mail interface

    Does anyone have any idea what is going on?

    Regards,

    Mike

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2005
    Posts
    36

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    I had the same problem last night. I changed send.xtra.co.nz to smtp.xtra.co.nz and it worked.
    Does anyone know why?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,703

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    Looks like you have secure SMTP setup to send through port 465
    Try removing SSL for outgoing server and set the port to 25

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    5

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    I just tried sending again, and now it doesn't return the certificate error, but just this error:

    Sending of message failed.
    An error occurred sending mail: Unable to authenticate to SMTP server send.xtra.co.nz. The server does not support any compatible secure authentication mechanism but you have chosen secure authentication. Try switching off secure authentication or contact your service provider.

    Weird since I have changed nothing. I did try smtp but it didn't work. It just timed out :/

  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    Are you using Nortons or Mcafee to scan in / outgoing email?? If you are disable it

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    5

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    Quote Originally Posted by Speedy Gonzales View Post
    Are you using Nortons or Mcafee to scan in / outgoing email?? If you are disable it
    No, I'm not. It was working up until about 10pm last night, and when I went to send an email, it just bjorked

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    5

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    Ok, it is sending now, but Authentication has to be disabled.

    That is sending using send.xtra.co.nz

  8. #8
    Senior Member Renegade's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    635

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    Had someone ask me about this earlier today. A post on Geekzone pointed to a fix here (it's for Firefox, but the same settings are in TB): http://support.mozilla.com/en-US/kb/...%20certificate

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    5

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    Quote Originally Posted by Renegade View Post
    Had someone ask me about this earlier today. A post on Geekzone pointed to a fix here (it's for Firefox, but the same settings are in TB): http://support.mozilla.com/en-US/kb/...%20certificate
    Where are those settings in TB? TB looks just like Eudora, are they the same people?

    Interestingly, the network status says no problems on Telecoms site, and I've had no repsonse from an email I sent last night... Great service..

    Ah well, at least it is working for now

  10. #10
    Senior Member Renegade's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    635

    Default Re: Xtra - Email Not Sending.

    They're under Tools -> Options -> Advanced -> Certificates -> Validation
    If on 'nix, it's probably somewhere like Edit -> Preferences ->....
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	TB.jpg 
Views:	124 
Size:	88.8 KB 
ID:	2696  

Similar Threads

  1. Replies: 20
    Last Post: 12-11-2008, 02:00 PM
  2. Sending email from XNet to Xtra Problem?
    By robbyp in forum PressF1
    Replies: 27
    Last Post: 16-01-2008, 08:49 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 10-11-2007, 12:01 PM
  4. sending email over Xtra broadband
    By TD8574 in forum PressF1
    Replies: 12
    Last Post: 05-08-2006, 04:57 PM
  5. Sending Orcon email with Xtra dial-up
    By roddy_boy in forum PressF1
    Replies: 8
    Last Post: 12-11-2005, 04:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •