Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Generic Member The Error Guy's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Wellington
    Posts
    3,602

    Default offload processing to remote computer

    Is it possible to offload the processing of stuff such as HD movie content or intensive applications to a remote computer on a LAN?

    We have several little computers (dunno if the have names) that are used for displaying presentations movies ect. they run XP (but I can put linux or any OS on them) with 1.5 GHz AMD processors 256 or 512mb RAM. they can't decode or encode HD video very well, as expected however I was wondering if they could offload the decoding to say the server or another PC on the network to decode the video and send the decoded stream back to the little computer?

    I think it could be possible, but thats just me.
    The Master Of Deception


    >~~ i7 Sandy Bridge 2630QM 2.0GHz ~~ 4GB RAM ~~ATI 6770M 1Gb~~ 640gb Pri HDD 1tb Secnd~~<

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: offload processing to remote computer

    Probably not, easier if you get better / faster computers

  3. #3
    Generic Member The Error Guy's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Wellington
    Posts
    3,602

    Default Re: offload processing to remote computer

    Not keen. means i have to spend money

    Oh well. they were purchased by the school so the school can front up to the fact that they just don't cut it. apparently CCV (the multitouch application, community core vision) can offload the MT tracking to another PC and process the data remotely allowing small PC's to be installed on the displays whilst more powerful and larger servers render and process the data.

    then again these "small" PC's are actually quite good, 3gb RAM and i3's with turbo. problem is they got low end graphics, only 256mb, not to great for what some people do which includes playing 5 HD movies simultaneously whilst scaling and rotating them.
    The Master Of Deception


    >~~ i7 Sandy Bridge 2630QM 2.0GHz ~~ 4GB RAM ~~ATI 6770M 1Gb~~ 640gb Pri HDD 1tb Secnd~~<

  4. #4
    Correct my English!
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Cycling somewhere
    Posts
    6,292

    Default Re: offload processing to remote computer

    Saw a prototype of it being displayed by Nvidia about a year ago.

    Somewhere on the Internet is the best that I can refer you to, sorry.

    Free, 24/7 telephone health advice service | Healthline - 0800 611 116

    Smoking KILLS. Don't let your life be ruled by cigarettes. | Quitline - 0800 778 778 ‎

    Join the unofficial PressF1 WCG team!



  5. #5
    Just visiting this planet SoniKalien's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    497

    Default Re: offload processing to remote computer

    It depends on the software. Usually if it does, it will have a network rendering option, and usually you install the same software on the slave PCs.
    DefCom - NZ Deaf Community
    SoniKalien Creative (and destructive)

  6. #6
    Generic Member The Error Guy's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Wellington
    Posts
    3,602

    Default Re: offload processing to remote computer

    Quote Originally Posted by SoniKalien View Post
    It depends on the software. Usually if it does, it will have a network rendering option, and usually you install the same software on the slave PCs.
    do you know of any software that does that?
    The Master Of Deception


    >~~ i7 Sandy Bridge 2630QM 2.0GHz ~~ 4GB RAM ~~ATI 6770M 1Gb~~ 640gb Pri HDD 1tb Secnd~~<

  7. #7
    Just visiting this planet SoniKalien's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    497

    Default Re: offload processing to remote computer

    Yes.

    Umm.. I'm not sure about conversion.. But Sony Vegas (an offline non-linear video editing app) does network rendering...

    What about remoting into the network pcs and running the apps and jobs from there?
    DefCom - NZ Deaf Community
    SoniKalien Creative (and destructive)

  8. #8
    Mac Wiz nedkelly's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gulf Harbour
    Posts
    2,939

    Default Re: offload processing to remote computer

    i would love it if there was a way to do this on windows pcs


  9. #9
    Custom User waldok's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Auckland
    Posts
    123

    Default Re: offload processing to remote computer

    I can't think of anything that sounds like it will actually work for you. Speedy's solution is probably the simplest, but there are some other options along the lines of what SoniKalien suggested (which also cost money) if there's some other reason why the stuff needs to be streamed from a central point.

    Remote Desktop using Remote FX
    http://www.microsoft.com/windowsserv...-remotefx.aspx

    Windows MultiPoint Server
    http://www.microsoft.com/education/p...0/default.aspx

    I think Windows 7 also streams over the network with Play To and when sending media to Media Centre extenders. I'm not totally sure of that, but even if its so neither sounds like a practical solution for you here unless it happens you've got lots of DLNA capable TVs or Xboxes lying around already.

    cheers
    W

  10. #10
    Senior Member fred_fish's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,991

    Default Re: offload processing to remote computer

    VLC is pretty easy to set up, on most platforms, as a streaming server / client, if that would suit what you want to do.
    I use it to pipe TV around my LAN.
    Last edited by fred_fish; 16-10-2010 at 01:53 AM.
    Gathering of the storm
    And the winds are blowing wild
    Sweeping over cross and creed, country, colour and child

Similar Threads

  1. WHS - Computer Remote Access
    By SolMiester in forum PressF1
    Replies: 9
    Last Post: 17-06-2010, 05:21 PM
  2. Offload HD h.264 video decoding to GPU in Win7 - 7300GT
    By Chilling_Silence in forum PressF1
    Replies: 44
    Last Post: 20-01-2010, 04:16 PM
  3. Remote computer control
    By TaneWha in forum PressF1
    Replies: 5
    Last Post: 23-07-2004, 06:28 PM
  4. REmote Control for computer
    By sjbryce in forum PressF1
    Replies: 12
    Last Post: 07-09-2003, 08:59 PM
  5. Connecting to remote computer
    By mt_lorraine in forum PressF1
    Replies: 14
    Last Post: 30-07-2002, 05:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •