Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wales, UK. EX Napier inmate
    Posts
    192

    Default ASRock P55m mobo prob

    I have just built a new machine with this mobo. It is 1156 with i5 processor, 2x2GB kingston RAM.
    When i try to boot i get 8 bios beeps, this means 'graphics memory error' according to the manufacturers web-site, although they dont indicate what it means or how to fix it.
    Anyways i have re-seated the CPU, swapped RAM around and disconnected the CD and HDD. I am using the onboard VGA port. I dont get anything on the display at all.
    Anyway, i've come to the conclusion that the mobo is faulty, but before i return it does anyone know if there is anything i can do to resolve it??

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    Is it the P55M Pro? What version of windows did you install?

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wales, UK. EX Napier inmate
    Posts
    192

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    Quote Originally Posted by Speedy Gonzales View Post
    Is it the P55M Pro? What version of windows did you install?
    No, it's just the P55m. I have not got as far as installing an OS. When i boot i get no video displayed at all, that's via onboard VGA or DVI, just the BIOS beeps

  4. #4
    Senior Member pctek's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    In the Wild West
    Posts
    24,212

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    Take it back.
    Buy an ASUS.
    wipe your paws.

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wales, UK. EX Napier inmate
    Posts
    192

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    I've just had this response from ASRock support...

    Please keep in mind that the graphics processor must be integrated in the CPU in order to be able to use the onboard DVI or VGA outputs.

    What does that mean?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    4,281

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    You need a Core i3 Clarkdale for the graphics. I don't think the P55 chipset itself has a GPU; it's integrated with i3 CPUs, not the chipset.

    Hence ASRock says the graphics processor must be integrated in the CPU.
    Meh....

  7. #7
    Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NZ
    Posts
    44,851

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    This is the only PM55 1156 mobo which is the Pro. There is no PM55 (without the Pro). The only other P55 is the P55 (without the M)

  8. #8
    in for the kill
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    750

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    i5 CPU's don't have onboard video.

    LGA1156 doesn't have a north bridge so the GPU has been moved to the CPU of the i3's.

  9. #9
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Wales, UK. EX Napier inmate
    Posts
    192

    Default Re: ASRock P55m mobo prob

    yup, turns out as you say the i5 doesnt support onboard graphics. So, i now have a new graphics card.

    thanks for the help

Similar Threads

  1. asrock K10N78M Pro motherboard
    By forrest44 in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 14-12-2009, 12:07 PM
  2. ASROCK Mobo P45DE
    By secureprivacy in forum PressF1
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2009, 10:50 AM
  3. Asrock P4VM890
    By bk T in forum PressF1
    Replies: 22
    Last Post: 09-03-2009, 07:22 PM
  4. mobo and graphics card prob
    By bluezone in forum PressF1
    Replies: 7
    Last Post: 01-12-2007, 08:40 PM
  5. ASRock MoBo Problems
    By Henman in forum PressF1
    Replies: 1
    Last Post: 04-11-2003, 06:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •