PDA

View Full Version : IPconfig



kjaada
19-03-2009, 04:50 AM
XP all up to date on DLINK modem router works on wireless but ipconfig just shows
"Windows XP configuration" and it will not work on LAN.The port and cable work with
a linux OS on the same box.This has occurred since a full reinstall of the XP OS.

beama
19-03-2009, 05:56 AM
check device manager, I suspect that you need drivers

are you using ipconfig /all

kjaada
19-03-2009, 06:14 AM
IP config /all returns the same answer.You appear on the right track about the driver.
But a net search returns no driver available and the XP disk search also returns the same
even tho the driver must have been there on the original install of xp.

pctek
19-03-2009, 06:32 AM
Because you don't get drivers off Windows.
You get it off the manufacturers CD or off their website if you haven't got CDs.
Laptop - go there and look up your model.
Desktop - go to the motherboard manufacturers site, enter model and get all the drivers - sound, LAN, Chipset etc..

kjaada
19-03-2009, 06:41 AM
Thanks 4 that.While I was looking for drivers just now I got an update from MS and my lan is now working ?????

Speedy Gonzales
19-03-2009, 08:44 AM
Theyre probably from windowsupdate.

DONT use windowsupdate or the updates in XP. Go to whatever site and download then install them

Altho, I dont know how that could happen, if the LAN drivers werent installed

Myth
19-03-2009, 08:49 AM
NIC drivers from M$ are usually fine. I never had a problem with them when running Windows (and even when working tech at one of the local companies)

The only drivers you DON'T use from M$ are sound and graphics drivers

Maybe a hotfix has done it? Anyway, its working now, :)