PDA

View Full Version : AM2/+ Motherboard Question



Netsukeninja
25-01-2009, 09:17 PM
My motherboard (in my sig) can support AM2+ socket cpus, but on the gigabyte site it says

"*Note: If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information. "

How will this impact the processor and the system overall? apart from the freq.

This is what I want to put in: http://www.computerlounge.co.nz/components/componentview.asp?partid=8098

hueybot3000
25-01-2009, 11:11 PM
i wouldnt think thered be much difference, does it have the new cpu on support list?

Netsukeninja
26-01-2009, 12:29 AM
Well, no, but it is a fairly new cpu and who knows how often they go around testing CPUs. It supports all of the Phenom X3/X4 cpus but has no mention of the Phenom II models.

pctek
26-01-2009, 08:39 AM
"*Note: If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted.

How will this impact the processor and the system overall? apart from the freq.


It will make the communication between components slower as per the bus speed. But whether you yourself would notice is another thing...........

Netsukeninja
26-01-2009, 11:26 AM
Ok, so it seems like its not a big deal, I suppose I'm already running at HT1.0