PDA

View Full Version : WI-FI/Connection problem



JA88
14-12-2008, 07:25 PM
My NEC notebook has been facing some internet connection problems of late. It has no problems connecting to the internet after startup, but after a while, the connection will suddenly die and there will be no networks available even thought the wi-fi button is switched on. Any advice/answers? The os is vista btw.

wainuitech
14-12-2008, 07:57 PM
Does the connection suddenly die after the screen saver comes on, or after a period of no activity Or is it suddenly dieing when you are using it ?

JA88
14-12-2008, 08:21 PM
it can happen anytime. even when i'm surfing the net halfway the connection just dies and then the only available options on the network list is "broadband connection ppoe"

mabix
14-12-2008, 08:26 PM
Assuming that your Spyware etc free, It might be a good idea to get the latest versions of the drivers, or reinstall the current drivers.

JA88
14-12-2008, 08:44 PM
you're referring to wi-fi driver?

wainuitech
14-12-2008, 08:51 PM
Could be a router problem -
What make and model of router do you have ?
Do you have more than this one Laptop connecting ?


Your LAN connection should be PPPoA - it appears the router may be dropping it settings and defaulting back to its default settings, as the laptop is detecting something.

When it drops - check the heat of the router - is it hotter than when working normally ?

Blam
14-12-2008, 08:57 PM
Yes, he probably is.

Look in device manager under *network adapters*

Then go to the wifi manufacturer's website and download then install the drivers.

Uninstall it in device manager first, right click>uninstall.

Or, if the manufacture has a removal tool, use that

Good Luck:D
Blam

Blam
14-12-2008, 08:58 PM
Are there other computers on your network that are also connecting wirelessly?

If so, are those computer experiencing any problems?

JA88
15-12-2008, 10:46 AM
i updated the wireless card driver and it's working fine now thanks for the help!

Blam
15-12-2008, 12:51 PM
Cool:D