PDA

View Full Version : Memory Upgrade



Woody
12-12-2008, 10:00 PM
I am upgrading RAM from 2 x 256Mb to 2 x 1Gb.
Existing modules are DDR 333 Mhz.
New modules - DDR 400 Mhz

There are 4 slots in two pairs with 1 slot of each pair currently populated.

My question is - do I simply remove the present modules and replace the new ones in the same slots or is there some other way I should go?
As the original modules are 333Mhz, I guess I can't run the new 400Mhz ones as well as the originals?

Any other fishooks I should watch out for.

Processor is P4 2.4Ghz
Motherboard ASUS P4 800

Thanks for any advice

davidmmac
12-12-2008, 10:05 PM
I think the new modules will just clock back and run at 333mhz, but this may not be the case, and try to get the same brand RAM as you've got at the moment, as I think I heard somewhere that this can avoid lots of potential problems.

GameJunkie
12-12-2008, 10:29 PM
they will clock black davidmmac, as long as the modules are in the same color slots it should be fine

Driftwood
12-12-2008, 10:49 PM
If your Motherboard is a Asus P4P800 it should take DDR400/PC3200
Just take the other ones out.

Woody
12-12-2008, 11:24 PM
Thanks Guys.
Wasn't quite sure - never having done RAM replacement before.
Feel bit more confident now

Thanks heaps

memphis
12-12-2008, 11:30 PM
QUOTE=Driftwood;If your Motherboard is a Asus P4P800 it should take DDR400/PC3200
Just take the other ones out.

:thumbs:
Yeah just take the old ones out and put the new ones in the same slots as the old ones.;)

Either sell or give away -(christmas present to someone) the old ones.:D