PDA

View Full Version : Vista and tv



78SS
24-07-2008, 05:31 PM
I used to run XP pro and a 7900gt connected to my tv via a short s video cable with a convertor to rca then to my tv and it ran sweet, but now I have upgraded to vista and a 8800gts (G80) and I cant get a picture on the tv, in fact it would not recognise my tv with the rca cable so have replaced with 4 pin s video cable and now vista recognizes tv but still no pic on s video channel. Vista does say my tv is HD but it is not, does vista only work with HD tv's? Am running latest drivers - 32 bit. Anyone know why I cant get pic on tv? Thanks in advance.

jwil1
24-07-2008, 05:39 PM
Have you used the nVidia control panel to configure the connection?

78SS
24-07-2008, 05:41 PM
Yes, the nvidia cp says my tv is HD but its not. Configured as dual view, no pic when clone selected either.

wratterus
24-07-2008, 05:50 PM
Maybe try dropping the resolution. 800*600 or 1024*768. It's probably outputting 1920*1080 or something silly.

TV won't know what the heck to do with it.

78SS
24-07-2008, 05:57 PM
The default res was 800x600. TV should handle that and more, i dont get it.

batteryblog8
24-07-2008, 09:49 PM
** Spam removed **

78SS
24-07-2008, 10:10 PM
Er think you may have posted in the wrong thread baterblog8.

pcuser7895
24-07-2008, 10:47 PM
seems like the vista machine is giving your tv HD info that it cant read
or maybe your television doesn't reconise the formt your computer gives it
or you got a bad cable cause no pic your tv should at least say unreconisable format or something that.

CYaBro
24-07-2008, 11:49 PM
Are you plugging the s-video cable directly into the 8800gt or does it have a dongle?

autechre
25-07-2008, 09:18 AM
The default res was 800x600. TV should handle that and more, i dont get it.

If you do have a HD TV, then yes it should handle 800x600+. If it's a normal telly then it may not like anything more than the standard PAL signal of 720x576 (http://en.wikipedia.org/wiki/576i#References).

78SS
25-07-2008, 12:46 PM
seems like the vista machine is giving your tv HD info that it cant read
or maybe your television doesn't reconise the formt your computer gives it
or you got a bad cable cause no pic your tv should at least say unreconisable format or something that.

hmmm, maybe it is a HD problem, will have to look into that.


Are you plugging the s-video cable directly into the 8800gt or does it have a dongle?

Yes plugs directly into 8800gts.


If you do have a HD TV, then yes it should handle 800x600+. If it's a normal telly then it may not like anything more than the standard PAL signal of 720x576 (http://en.wikipedia.org/wiki/576i#References).

Have turned it down to 720x480 and no joy, maybe it is a HD issue.