PDA

View Full Version : Ubuntu 8



loftyboyd
22-07-2008, 10:51 AM
Got it up and running on my laptop but cannot get wireless modem to connect, keeps asking for Passphrase (what is this) Cannot find any info on this
Have tried putting in WAP key but it is too long
Using DLink G604T which is ethernet connected to desktop computer

Speedy Gonzales
22-07-2008, 10:53 AM
Depending on what youre using (WEP or WPA), you need a passphrase, similar to a password. If you want it to be secure

Both have to be the same

loftyboyd
22-07-2008, 11:05 AM
Am using WEP but have tried all ways to connect without success
May look at taking it out and stick with XP

Agent_24
22-07-2008, 12:15 PM
You just need to enter your code, making sure you've got the right settings. What do you use in XP? just use the same thing in Ubuntu..

loftyboyd
22-07-2008, 01:16 PM
got connected but will not load any page I type in just comes up as error and xtra said they will not answer anything to do with this linux system

Agent_24
22-07-2008, 01:24 PM
What error do you get? How are your LAN IP addresses set up? are you using Auto (DHCP) or did you manually set it up?

loftyboyd
22-07-2008, 01:55 PM
thanks for help but taking it out as xtra suggested

beeswax34
22-07-2008, 03:42 PM
Wait, why are you listening to Xtra?

What you should do is put no security on your router, see if that works. If it does, then increase it to WEP and beyond.

Ubuntu is usually very good with finding and using wireless networks.

loftyboyd
25-07-2008, 11:37 AM
many thanks got it going well now, connected l/top by ethernet cable to router and got it working and now wireless connection starts up
Thanks Telecom for your NON HELP, think I will love Linux now:drool :drool :drool

Chilling_Silence
25-07-2008, 11:41 AM
Good on ya mate ;)