PDA

View Full Version : p5n-e sli MB



tlad
07-02-2008, 08:39 AM
hi i am having so may hassles with my on board nic * 1 x Gigabit LAN featuring AI Net2
* Marvell 88E1116 PHY
this nic never connects have done all the usual trouble shooting got so fed up bought a dse nic anyone got any bright ideas? to get that on board working cheers:(

Speedy Gonzales
07-02-2008, 08:46 AM
What version of Windows is installed tlab??

Welcome to PF1!

Does the entry for it, appear in device manager, and show as working?

Or is that the prob?

tlad
07-02-2008, 08:58 AM
xp pro, yes it is in device manager enabled

Speedy Gonzales
07-02-2008, 09:01 AM
Ok, umm you did install the driver for it from the cd didnt you??

Not from the Windowsupdate site??

Are you on a network at home? On broadband?

tlad
07-02-2008, 09:07 AM
hi ya yes on bb installed from the cd haven't reinstalled it yet stand alone pc

Speedy Gonzales
07-02-2008, 09:30 AM
1. If Nvidia firewall is installed, uninstall it.

2. You may have to remove the DSE card or disable it. To find out WHY the onboard LAN isnt working . Or to get the onboard LAN working properly.

But a few posts in the ASUS forum for this mobo say:

I powered off the computer and completely unplugged the power cord from the power supply. Waited a couple minutes, then re-inserted the ethernet cable before putting the power cord back in and powering the computer back on.

It automagically started working again. A dumb and simple fix, but it worked. Merely powering the pc off and back on didn't work

Looks like the above helped 5-6 people who were having the same prob as you.

And make sure the ethernet cable is in properly. Is the modem you're using a router, with more than 1 ethernet port??? If you are, you're not using a crossover cable are you??

If you are, plug the cable into the back of the router.

Speedy Gonzales
07-02-2008, 09:31 AM
hi ya yes on bb installed from the cd haven't reinstalled it yet stand alone pc

Havent installed what?

If you havent installed the drivers for it, thats why it isnt working.

tlad
07-02-2008, 09:31 AM
hi speedy the nic is now working went to lan properties advanced tab internet connection sharing ticked the first box "allow other network users to connect thru this computers net work connection" hey abd it works thanks for your ideas speedy i should of spotted that way b4 thanks

Speedy Gonzales
07-02-2008, 09:35 AM
Cool! good to hear its working

Ah so, its an internal broadband modem?

tlad
07-02-2008, 09:39 AM
no a ext linksys is now running on the on board nic

Speedy Gonzales
07-02-2008, 09:45 AM
OK. Strange you had to enable that option you ticked, for it to work.

With an external modem.

hardcastlej
18-02-2008, 06:05 AM
Hi,

Speedy... can I tag onto this?

I have same mobo and similar problem... onboard lan not working...

using Vista... can't find out where setting are for the onboard lan to check anything out?
Trying to connect ext modem router (which works with laptop on XP...)
Can you help please?

thanks...

Speedy Gonzales
18-02-2008, 11:32 AM
Have you given it ip addresses hardcastle??

Is the LED/light on the onboard NIC on or flashing?

This will tell us, whether its working or doing something

Look in Network places, I dont know where the entry for it is either. I'm not using Vista.

hardcastlej
19-02-2008, 05:35 AM
HI,

Haven't given it IP address? didn't know I had to...

The card does have the orange light on... means connected as far as I know...

In VIsta, using Network and sharing it cannot find any network hardware....
Also, System properties doesn't show anything for it... only my other speedtouch USB modem...

J