PDA

View Full Version : Which Motherboard is installed in my com?



gza
31-01-2008, 07:03 PM
I'm curious to know what is the make & model the motherboard in my com.
HP tech specs state that it's FIC,of which there are many different mobo's listed for this com.FIC KM266;Salsa GLA; and on.Sandra lite X1 says that it's a FIC KM266,but then Sandra can be wrong 2 times:says that there are 3 Ram slots and there are only 2on mobo.
IGoogled for tech specs of com model name/number & received specs for an Salsa AM37 mobo.
HP customer support tell me that if the specs are for FIC,that's what is installed
Etched on the mobo is AM37.
Be nice if it is because the AM37 accepts 2GB ram in the two slots.
Personally,I'd opt for it being AM37,because that is what' etched on the board.
Just curious.

HP Compaq Presario S3010AN (desktop)

OS:............MS XP Home + SP2 v5.01. 2600
MoBo:........FIC KM266-8235 (?)
CPU:..........AMD Athlon XP2000+ 1.67GHz (Thoroughbred:6-8-0)
Chipset:.....VIA KT266/A, KT333/A
RAM:..........768MB DDR-SDRAM 266 PC2700U(1x512 1x256)
BIOS:.........Phoenix Technologies-AM37 v3.20
PSU:..........Bestec 250W
HDD:..........WDC WD800BB-00JHC0 (80GB) 7200rpm IDE ATA100
Optics:.......Asus DRW 1814BL DL QuieTrack Lightscribe Multi
Graphics....Gigabyte Maya Radeon 9000 Pro
Audio.........Realtek AC97 Audio for VIA
Monitor:.....Philips 170S LCD Flatscreen

:confused:

Misty
31-01-2008, 07:13 PM
I think that the Everest program will tell you
Misty

Sweep
31-01-2008, 07:31 PM
It may help us to help you if you keep problems in the one thread and this related to one computer.

I take it that this problem is not the same computer as this one:-
http://pressf1.co.nz/showthread.php?t=86552

Also others you have mentioned.

You just may be out of your depth.

gza
31-01-2008, 10:38 PM
yep,it's the same computer.I change the OS @ times.

gza
31-01-2008, 10:44 PM
I'll check the Everest program,Misty.As I said ,I get conflicting information from what I've looked @ so far & have been told from HP,& I'm just curious to know what mobo actually is installed.
Cheers

gza
01-02-2008, 09:06 AM
EVEREST v4.20.1170; Benchmark Module 2.3.212.0
Summary of Motherboard inside my HP Compaq Presario S3010AN (PC)

Motherboard:
CPU Type AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
Motherboard Name FIC AM35 (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video)
Motherboard Chipset VIA VT8375 ProSavageDDR KM266

DMI Motherboard Product KM266-8235
Peripherals
USB1 Controller VIA VT8235 USB Universal Host Controller
USB1 Controller VIA VT8235 USB Universal Host Controller
USB1 Controller VIA VT8235 USB Universal Host Controller
USB2 Controller VIA VT8235 USB 2.0 Enhanced Host Controller
USB Device USB Human Interface Device

Thanks.That answered my query.I now have an FIC AM35!
The box is a changeling & can stay that way.I'm off to buy a Gigabyte GA-P31-DS3L or an ASUS M2 and a few necessary bits for it to play with.
Then I'll know what I"m talking about,to be precise.

pctek
01-02-2008, 09:26 AM
Why does everyone run software to find out about hardware? You just take the lid off and read the model number.

You had the model number in your first post anyway.

Made by FIC.

Specs:

http://www.dealtime.com/xPF-FIC-AM-35

gza
01-02-2008, 09:25 PM
Thanks pctek.The link gave me a condensed version of the manual I got off the net.
It's all good,runs okI was just curious about the different results I was getting using 2-3 software choices.Especially as the board's etched AM37.The FIC's fitted into HP Compaq Presario PC's are all much the same.
Apart from fitting it with 1GB of RAM,I'm not going to do much more with this com.
Cheers