PDA

View Full Version : video files crashing windows explorer



kiwibits
17-12-2006, 08:56 AM
Hi all, when i open some video files using windows explorer, the desktop crashes and comes back minus the explorer window. The video plays ok and the same doesn't happen at work or if i use powerdesk to open the file. using filmerit to check codecs several come up with 'the filter is not registered under clsid'. I am using windows XP pro. the log file is below. Thanks for any help.

------------------------------------------------------------

LOG file created on 17/12/2006 08:48:07
with Filmerit by Paul Glagla version 2.1.En updated on 2005/01/28
Visit my website http://paul.glagla.free.fr/index_en.htm

------------------------------------------------------------


*** SYSTEM ***

Analysis of windows registry on 2006/12/17 at 8:38:46


346 records of directshow filters.
19 records are erroneous.

------------------------------------------------------------

Audio Compressors

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Audio Encoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

Nero Audio Encoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

------------------------------------------------------------

Audio Renderers

Sonic Cinemaster (C) ATI SPDIF Adapter
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

------------------------------------------------------------

DirectShow Filters

Dump
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

Generic Render
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

Generic Source
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Audio Decoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Audio Encoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Encoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Splitter
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Video Decoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Video Encoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

Moonlight Odio Dekoda
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

Nero Digital AVC Video Enc
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

Sonic Subpicture Transform
Diagnostics
Error 10 - FilterData is corrupt

Sonic TimeStampCorrector Filter
Diagnostics
Error 10 - FilterData is corrupt

Sonic TimeStampSmoother Filter
Diagnostics
Error 10 - FilterData is corrupt

------------------------------------------------------------

Video Compressors

MainConcept (AdobeEncore) MPEG Video Encoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

Nero Digital Video Encoder
Diagnostics
Error 1 - The filter is not registered under CLSID

------------------------------------------------------------

Log File terminated on 17/12/2006 08:48:07

------------------------------------------------------------

gum digger
17-12-2006, 10:49 AM
have you tried avifix?. http://www.tweakxp.com/article36990.aspx

kiwibits
20-12-2006, 10:29 AM
Thanks for that. I'll give it a go but why does it happen at home and not at work?