PDA

View Full Version : New PC >> Keeps giving BSOD



hamstar
18-07-2005, 06:10 PM
Hi Guys,

Just built a new PC for my mate:

Specs are;
Albatron KX600A (drivers from mobo cd installed)
AMD XP2800+
1GB Samsung RAM (memtest86 cleared this of error)
Geforce 6600GT (66.93 whql drivers)
200GB SATA (WinXP Pro installed to 8gb partition)
40GB PATA
DVDRW
350W PSU

Started Givng error at BSOD with:
DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL with nv4_disp.dll

And then on installing WoW (for the third time) on the third disk it gave this error:

---------------------------
Installer
---------------------------
This application has encountered a critical error:

ERROR #132 (0x85100084)
Program: C:\DOCUME~1\Mike\LOCALS~1\Temp\Blizzard Installer Bootstrap - 0002aee3\Installer.exe
Exception: 0xC0000005 (ACCESS_VIOLATION) at 001B:77D43DAE

The instruction at "0x77D43DAE" referenced memory at "0x00000000".
The memory could not be "written".

Press OK to terminate the application.
---------------------------
OK
---------------------------


Anyone know why the hell this thing is giving me so much trouble?

It should be straight foward but it keep crashing... Why?

Cheers
hamstar

Graham L
18-07-2005, 06:14 PM
TEST THE MEMORY. :D Again.

Speedy Gonzales
18-07-2005, 06:44 PM
Uninstall the videocard drivers, and reinstall a later version.

If it crashes, do it in safe mode. Is SP1 or 2 installed?

If not, u wont get, or see much of that 200 GB hdd.

8 GB for XP / C??

WOW maybe trying to install to C if this isnt where you're installing it to. If it is and C is where its trying to install it to, it maybe running out of space.

Are you overclocking? According to google this is a common crash error for WOW.

hamstar
18-07-2005, 07:17 PM
It is only SP1.

I only have 8gb for C drive, which windows is installed to.

I tried installing WoW to D:\ the rest of the SATA drive, and also the 40gb pata but both ended up crashing with IRQ_LESS_THAN_OR_EQUAL...

I don't think it would be trying to install to C:\ drive.

I think it is a hardware error, but will try to install it in safe mode...

Speedy Gonzales
18-07-2005, 07:59 PM
Try what it says here

http://www.dslreports.com/forum/remark,12823614

hamstar
20-07-2005, 12:21 AM
WOW IS NOT THE PROBLEM

The thing is bluescreening in any app, so must be the RAM... will test again..

Speedy Gonzales
20-07-2005, 12:11 PM
Did u uninstall the videocard drivers, and reinstall a later version?