PDA

View Full Version : slooow computer



NZHawk
22-04-2005, 11:31 AM
I have a HP Pavilion 710a computer
Atholon XP 1700+, 256 Mb Sdram
I started a standard security swipe and it hadn't completed the 1st swipe 7 hours later.
The system information reports the processor speed is 100Mhz.
Please excuse my ignorance, but shouldn't the processor speed be somewhere around 1700Mhz?
If so does this mean the processor is dead?
Other notes: I tried to install WinXp took forever and wasn't complete.
Any assistance is greatly appreciated.

Cheers.

KiwiTT_NZ
22-04-2005, 12:14 PM
Take it to a local repair shop. Sounds like a hardware fault.

FoxyMX
22-04-2005, 12:33 PM
What do you call a "standard security swipe"? Was this before or after installing Win XP?

Rob99
22-04-2005, 12:35 PM
I have a HP Pavilion 710a computer
Atholon XP 1700+, 256 Mb Sdram
I started a standard security swipe and it hadn't completed the 1st swipe 7 hours later.
The system information reports the processor speed is 100Mhz.Probally the speed of the mobo bus

Please excuse my ignorance, but shouldn't the processor speed be somewhere around 1700Mhz?No, but it should go like a 1700

If so does this mean the processor is dead?
Other notes: I tried to install WinXp took forever and wasn't complete.Did you get any error messages

Any assistance is greatly appreciated.

Cheers.

Prescott
22-04-2005, 12:42 PM
reformat if winxp didnt install properly

pctek
22-04-2005, 02:18 PM
I have a HP Pavilion 710a computer
Atholon XP 1700+, 256 Mb Sdram
I started a standard security swipe and it hadn't completed the 1st swipe 7 hours later.

Other notes: I tried to install WinXp took forever and wasn't complete.
Any assistance is greatly appreciated.

Cheers.
So is it half installed with XP or what? Reinstall it back to factory default with the restore CDs/partition.

Is the CPU showing as 1700 in the BIOS? It should be...