PDA

View Full Version : Search engine



Ron Bakker
29-10-2004, 01:52 PM
Search engine
How complex would it be to add a search engine to my site?
www.ronsseacorner.co.nz
Cheers Ron

robsonde
29-10-2004, 01:56 PM
if i remember right google will let you use them as a search system for you own site.

have a read on the google site.

Berryb
29-10-2004, 02:13 PM
This all depends on how you host your site and if your provider supports cgi bin, perl etc. I use Fluid Dynamics Search Engine from http://www.xav.com/scripts/search/ and find it very good and free. I used the free auto install and worked fine. I also installed the plugin to search PDF files.

Ron Bakker
29-10-2004, 02:34 PM
I just tried the Google one, only on my home page but that's not working.
I will Berrys Idea a bit later.
Cheers Ron

stu120404
29-10-2004, 04:04 PM
Hello Ron :)

Sorry That I never got back to your e-mail, I have been Farley busy recently :(

> I just tried the Google one, only on my home page but
> that's not working.

You need to config the Google one on your home page ;) e.g. where it says "YOUR DOMAIN NAME" You need to add "www.ronsseacorner.co.nz" to there & then it will work, hopefully

Hope this helps :)

Ron Bakker
29-10-2004, 06:37 PM
Sweet as
I think I have got it working now.
It would be better at the top of the page, but the Google thing is a bit large.
But at least it is working.
I might change a few things on my site, Instead of the enlarge pictures opening in a new window, I might have them opening within the existing page.