PDA

View Full Version : Spybot - DSO Exploit Fix Available



gerrypics
26-10-2004, 09:45 PM
http://www.majorgeeks.com/download4392.html

pulling hair out
26-10-2004, 11:47 PM
Can't find anything about it on Spybot's own site, so will wait till they mention it. Did go to your link though.

KatiMike
27-10-2004, 12:09 AM
I agree Marg ...
"The DSO Exploit is a security gap in IE. Microsoft did already repair this, so if you have all Windows updates and patches installed, it will not be dangerous for your system. Spybot S&D will still find it, because it contains an invalid value. Spybot S&D just has to reset that value. Unfortunately, in the current version, it sets again an incorrect value, so it is found in the next scan. Please update your main program. "
So I presume an update will be available thru the official site soon
And thank you gerrypics for the "heads up" :)

Spacemannz
27-10-2004, 12:57 PM
The official site is on that Majorgeeks site the Authors site.

KatiMike
27-10-2004, 02:39 PM
I've always thought this (http://www.safer-networking.org/en/home/index.html) was the "official " site ? I wonder if the DSO fix will become available through the " update function integrated into Spybot-S&D." ?

pulling hair out
27-10-2004, 02:52 PM
>> The official site is on that Majorgeeks site the Authors site. >>

Funny that. When I wanted to download skins, I couldn't from the Spybot page I was going to. Yet I could get them from the following link:
Here (http://www.allsecpros.com/sbsd.html)

Why doesn't Patrick Kolla mention this anywhere? It's getting rather confusing. For I while there I couldn't get any updates through the program and had to go the manual way. It's OK now though after about the 2nd reinstall of Spybot.

pulling hair out
27-10-2004, 02:57 PM
Just noticed that on that link to Majorgeeks, at the bottom left-hand corner is an icon with ' Lavasoft authorised affiliate' written on it.

metla
27-10-2004, 04:05 PM
Its common practice for Lavasoft(adawere) and Spybot to release new files/updates/beta's, etc etc via majorgeeks website.

KatiMike
28-10-2004, 07:01 AM
last night a new update for Spybot came thru - definitions / English help etc incl the need to immunise again . Have run it on 3 'puters so far and each time it's picked up an oddity , once said BackOrifice was present [ but not found by Norton or AVG or trend micro housecall , on two others said something in German was present ... also doesn't seem the DSO fix is incorporated into the fix , at least not in win2k ... :|

Spacemannz
28-10-2004, 08:12 AM
The TX version DOES fix the DSO prob. Well it did on these 2 PC's running XP.

Not too sure why it still picks it up on yours KatiMike.

Just to be sure i would go to the Symantec site and check out what files
Backorifice uses and what entries it puts in the system, and check your
system manually, for any known signs of BO.

There was a prob in the previous version also of Spybot (well on this PC), Xabot, which said something in German. BUT since the TX install that has disappeared as well. If it is Xabot, that you saw, it may well be the same bug I came across, when I had the 1.3 version.

KatiMike
28-10-2004, 10:11 AM
thanks for that , will check out BO manually and the TX issues - have a feeling that may have come thru on this comp this a.m.

POTUS
28-10-2004, 10:41 AM
I downloaded Spybot updates manually and get the same backorifice german thing on W2K.

metla
28-10-2004, 10:45 AM
hmm....i recieved backorifice.b cannot be removed as its is being used by its assocoated program.

pulling hair out
28-10-2004, 10:47 AM
A lot of people are having problems with "Error during check"
When I did an update through Spybot program, it gave me

Go to this link:
here (http://forums.net-integration.net/index.php?showtopic=23683&st=0&#entry109280)

But before you follow their instructions also go here and read all pages:
here (http://forums.net-integration.net/index.php?showtopic=17159)
Think it may pay to sit tight at the moment.

You haven't got a bug. I've done the online symantec check, AVG virus check etc and nothing shows up.

Hope this helps,
Marg

pulling hair out
28-10-2004, 10:51 AM
Sorry didn't complete the sentance
>>When I did an update through Spybot program, it gave me ...

I got Error during check
Cabrotor [Datei C:\Windows\wini.ini kann nicht geoffnet werden. The process cannot access the file because it is being used by another process.]

Others are getting a different error. eg, not all get Cabrotor, but something else.

Randolf
30-10-2004, 11:01 AM
> Cabrotor [Datei C:\Windows\wini.ini kann nicht
> geoffnet werden. The process cannot access the file
> because it is being used by another process.]


I had the same problem. I think it may be better fixed, because Spybot doesn't complete its scan properly. Downloading "Spybotsd 131 tx.exe" from this site corrected the problem for for me.

http://www.filemirrors.com/search.src?file=spybotsd131tx.exe&size=1425377