PDA

View Full Version : Very slow running PC ...



scarlettnz
21-10-2004, 10:17 AM
I have a 4 year old PC running Win ME (Pentium 900GHz processor, 192MB RAM) which has recently started running slower than a wet week (it's very slow to start up and opening programmes such as Word, Excel etc takes approx 60 seconds whereas before it was instant).

I have a firewall installed and regularly perform virus and spyware checks so I'm fairly confident it doesn't have a virus.

Last night I reformatted the hard drive and reinstalled the o/s and windows ... with the same result, it's still as slow as before.

Does anyone have any ideas what might be causing this problem?

Spacemannz
21-10-2004, 11:15 AM
Have you got anything else besides Windows ME?

Pete O\'Neil
21-10-2004, 11:18 AM
If you've formatted the harddrive then it sounds like it maybe a hardware problem. Has anyone had the case open? or been into the BIOS?

scarlettnz
21-10-2004, 11:42 AM
No - the last time the case was open was 2 years ago when I put in more RAM. The reason I thought it was a software problem was because when I start it in safe mode, it runs at normal speed. It's darned annoying - lol.

scarlettnz
21-10-2004, 11:43 AM
Umm, I might have a version of 98 kicking around somewhere. Why?

alphazulusixeightniner
21-10-2004, 12:24 PM
900Ghz!!? Wow, can I buy that from you? :p

Have you tried defragmenting the hard drive?

Graham L
21-10-2004, 05:24 PM
How much memory does it think it's got now? Memory does occasionally fail. If you've now got 64MB, it might be a bit slower. :D

Prescott
21-10-2004, 05:28 PM
if you have formatted shouldnt all your software problems be gone?
my guess is that one of the ram sticks is stuffed and that its only running on 64 or 128mb???