PDA

View Full Version : Conflict with USB audio device and Windfast PVR



stuffed
26-09-2004, 05:38 PM
Had been having audio probs so purchased a USB SoundBlaster it is excellent EXCEPT Windfast PVR just freezes now when try to open it!
An obvious conflict anyone any ideas please?
Thanks

Int2.8 Mhz MB-Gig 8IK1100, G.Card-L.TEK A180 TDH My VIVO GeForce 4 MX440-8X 64MB, Ram 400 DDR 2 x 512Mb,HD1-80 Gb OS etc.HD 2 - W Dig.250Gb x 7200. XP Pro Studio 9.1.2

Spacemannz
26-09-2004, 05:50 PM
did you disable the onboard audio?? If it had built in audio?

Whats in say under device manager?? Any X's or ? or other.

I take it USB is enabled in the BIOS so USB works??

And does the sound work with anything else BUT the tuner?? It is a tuner isnt it?? Which one? Deluxe or Expert?. And which drivers did you install for the tuner?? Is that PC HT enabled?? (if its a 800 fsb mobo) and 800 fsb CPU?? And are your drivers for the tuner the most recent??

stuffed
26-09-2004, 06:54 PM
have now disabled the onboard audio but the USB Sound Blaster does not show up as and input option!
The USB has been working in other appications
Many thanks

Spacemannz
26-09-2004, 07:14 PM
OK. Which tuner have you got stuffed the Expert or Deluxe?? As the Expert connects to the sound internally to a spare audio connector, and the Deluxe u connect thru the cord that came with the tuner to audio in on the USB soundcard if it has one. All the soundcard does with the tuner is give it sound, Nothing else.


Have u done this??

stuffed
27-09-2004, 09:51 AM
It is WinFast A180 Series
Thanks

Spacemannz
27-09-2004, 10:14 AM
U sure this is a tuner?? According to the leadtek site, the only thing thats A180 is a Geforce4 A180 videocard. NOT tuner. It does have TV out, BUT definitely isnt a TV tuner. If thats what u think it is.

stuffed
27-09-2004, 11:24 AM
Never said it was a tuner - use it to record video from Sky via Video In and it is the Audio have been having problems with.
Thanks

Spacemannz
27-09-2004, 11:34 AM
Thats what PVR usually means. It usually means its a tuner, with recording capabilities. Thats why I thought it was a tuner.

So, what are you using if it isnt a tuner, to record Sky with other than the videocard?? Did the videocard come with a program thats meant to record from video /audio in??

stuffed
27-09-2004, 11:53 AM
It has S Video and Video In and Out - the audio is connected through the Line In - have a direct lead from the Sky box