PDA

View Full Version : Old harddrive in Old computer - But it won't work!



agent_24
20-06-2004, 04:34 PM
recently I upgraded my 4.3 gig on a computer to a 20gig. I wanted to put the old 4.3 in another computer (a pentium-s 100mhz, for win 95). Problem is that though the 4.3 works fine in the computer it came from, the 100mhz's BIOS only detects it as a 75mb job, and i cant access it if boot from a floppy.

Anyone got any ideas on how to make it work???

its a Quantum Fireball CR 4.3Gb

model number - CR43A101 i think

Wayne H
20-06-2004, 04:43 PM
Look on the HD there will be items about cylenders heads, et c.
make a user defined HDD in the BIOS do not use autodetect plug the numbers as you need them and see if that works, otherwise upgrade the computer's BIOS if you can.

mark.p
20-06-2004, 04:44 PM
Have you tried to manually set the head,cylinder etc paramaters. There shold be a setting in the bios to do this. You may need harddisk need overlay software or an add-in card that overrides the bios hdd limitation or install linux ;). Check to see if the jumper is not set to CS too this may throw older bios's. Good luck.

agent_24
20-06-2004, 04:45 PM
yea i tried the user option but for what I entered it just showed 75mb

agent_24
20-06-2004, 04:46 PM
how do i install linux if its only detecting as 75mb anyway?

Graham L
20-06-2004, 04:48 PM
Linux has more sense than to trust anything the BIOS says.:D

Look carefully as a Linux boots ... it will tell you what sizeof disk it can see.

agent_24
20-06-2004, 04:49 PM
Oh. I see

antmannz
20-06-2004, 08:21 PM
Hmmm.....

I sort of have the same kind of prob. 30Gb HD into a P2. Worked fine in my Athlon 2k+; but upon placing it into the P2 the thing just clicks a bit when trying to detect it.

It is a Quantum Fireball. No cylinder/sector settings on the exterior.

Have updated the Bios, with no effect.