PDA

View Full Version : m/b speaker sounding like a siren



skinnerjack
27-05-2004, 11:40 PM
i have assembled a new pc and on power up the pc piezo starts wailing like a siren, power led is on but no SATA HD light and monitor is blank,
so i cant even tell if POST is started let alone complete, manual makes no mention of this warning noise.
polarity of all panel plugs are fine,
memory is seated,
agp is correct voltage,
"case open" is disabled,
Monitor is connected and works on another pc,
cpu fan is running,
power supply is fine,

M/b = px865pe
CPU = 2.8 intel 800
memory = 512 dual channel
psu = 400W


anyone heard this sound b4?

kiki
27-05-2004, 11:52 PM
Probably some sort of warning, like the CPU overheating. Maybe you haven't got the CPU seated properly?

godfather
28-05-2004, 12:01 AM
Certainly a common indication of overheating of the CPU

skinnerjack
28-05-2004, 12:03 AM
yes checked that, seated tight as a drum.

agent_24
29-05-2004, 01:45 PM
maybe something got broken?

General
29-05-2004, 02:09 PM
> m/b speaker sounding like a siren

You must have bought one of those new TCPA motherboards. Its merely informing you that you have pirated software on the machine and that the police will be informed through the internet connection.

agent_24
29-05-2004, 02:13 PM
Apart from the fact that due to that he hasnt been able to install anything..........

Jester
29-05-2004, 04:16 PM
Could it be likely that the speaker was or is connected the wrong way round, on the wrong pins?

Or, maybe look outside, there's an armed offenders callout in your street...

J
:D

Bam Bam1
29-05-2004, 04:54 PM
Even if the speaker cable was on back-wards I would think that it would at least still boot.

Know you have the manual but did you have or download the DIY installation guide from the Albatron site? It may contain more information (I'd do it myself but it's about 5.5 Mb's and I'm one of the 4.2 percent of NZer's who don't have broardband).

http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/manual.asp?pro_id=53

Regards

Bam Bam1
29-05-2004, 05:03 PM
Even if the speaker cable was on back-wards I would think that it would at least still boot.

Know you have the manual but did you have or download the DIY installation guide from the Albatron site? It may contain more information (I'd do it myself but it's about 5.5 Mb's and I'm one of the 4.2 percent of NZer's who don't have broardband (everybody now go "ohhhhh")).

http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/manual.asp?pro_id=53

Also to note I found this on another help site, the solution might be something to try.

"i have an Albatron 865PE Pro, not the lite variant, and i had a bit of a problem with it.

when i bought it with a processor i got a great deal on it so i figured, why not? but i also bought a SATA hard drive to use as my one and only drive since the board had the support for it. bad news when i put my machine together...the board's SATA ports wouldn't work. so i snooped around online looking for answers and guess what?....the board needed a bios update for the SATA ports to be functional... "

http://www.thetechlounge.com/forum/viewtopic.php?p=10176


Regards

Bam Bam1
29-05-2004, 05:06 PM
Ooops!

:8}

skinnerjack
29-05-2004, 07:14 PM
ha ha good try GENERAL but it is a BRAND NEW SYSTEM with an empty SATA HD, i cant even boot to BIOS !!!

skinnerjack
29-05-2004, 07:15 PM
Speaker polarity is not an issue with Piezo Electric Buzzers!!

ugh1
30-05-2004, 01:01 PM
The alarm will also sound if a fan fails and most BIOS will monitor both CPU and case fan, so have you got a case fan connected?

skinnerjack
31-05-2004, 02:21 AM
Yes Case fan is rotating

skinnerjack
31-05-2004, 02:21 AM
EOT guys - new MB on way.