PDA

View Full Version : Wireless Network setup



CYaBro
17-03-2004, 02:53 PM
Hey,

Just wondering if anyone has set up a wireless network with more than one access point(AP)??

I am going to be doing a setup where there will probably be 3 APs hosting about a dozen laptops/PC's.

I assume you need to set up some sort of bridging between the APs??

What sort of distance should you be able to get between them??

Once set up, should you just be able to walk around the building with a laptop and it will automatically connect to the AP with the strongest signal??

godfather
17-03-2004, 05:55 PM
As I understand it, thats how it should work.

No bridging should be needed?
The APs will act like hubs on the network, each AP will be connected to the downstream main hub.

CYaBro
18-03-2004, 03:51 PM
Just had a go at setting this up and all worked very well.

Using Belkin AP's and network cards.

I did have to set up each AP to use wireless bridge mode and then had to put in the MAC address of the other AP into each one.