PDA

View Full Version : How accurate is MBM?



Tom B.
02-03-2004, 09:42 AM
I have a Athlon 2700+ on a Gigabyte GA-N700 Pro2 mainboard. The mainboard Bios shows a system temp within 2 degrees of room temp when started. MBM also shows the same temp. It is a different story with CPU temp - MBM shows 20 to 25 degrees more than Bios. What is going on? Cooling is via a Thermaltake water system and all components are cool to the touch. Bios says 55 degrees after 4hrs of Flight Sim while MBM says 83.

Tom B.

robo
02-03-2004, 09:48 AM
I'm guessint that MBM has got it wrong if it is cool to the touch because 83 degrees isn't cool (mind you, neither is 55).
robo.

drcspy
02-03-2004, 11:15 AM
I tried that mbm and it told me my harddrive was runnin at 202c lmfao......hot enuf to fry an egg on in very short time lol

tweak\'e
02-03-2004, 11:21 AM
its only accurate if setup correctly. btw some bios are known to display inaccurately and mbm can use a correction factor to comensate.

if you have real trouble with mbm then try hardware monitor.