PDA

View Full Version : display problem



djHg
23-12-2003, 10:30 PM
hello all.
first up the imortant bits...

CPU :: AMD athalon xp2200+
RAM :: 512mb ddr400
3D :: nvidia Geforce2 ti
drivers :: nvidia 43.45 or 44.03
mboard :: gigabyte, twin bios

i recently downloaded the latest nvidia drivers for my computer, however the installer crashed in a particularly horrific manner that forced me to reinstall windows as my system restore would not work and my machine crashed if i tried to run safe mode.

this however is not the problem...
i reinstalled without too much trouble, but when i installed the last good nvidia drivers (43.45) i cannot run my prefered resolution of 1280x1024 @ 32bit colour
if i try to set the res to 1280x1024 or 1600x1200 then i am reverted back to 16 bit colour.
if i try to run 1280x1024 or higher i am also faced with awful pink vertical stripes down my screen.
i have set my bios back to the factory failsafe settings for this repair work.
i have screenshots of this if anyone requires them for whatever reason.

i really dont want to have to reinstall windows a second time over but it seems to be my only course of action at this point.

any assistance on this matter would be appreaciated

metla
23-12-2003, 10:47 PM
U could try reloading the driver for the monitor.

By this i mean going inyo display properties,finding the tab that relates to your monitor,hitting the drivers tab,clicking uninstall then rebooting.

Worth a shot.

metla
23-12-2003, 11:12 PM
Just seen your screenshots u posted at gameplanet.

You may need to run an app that complety removes the existing nvidia drivers.

Manually you can remove them through add/remove programs then take the reg entries they leave behind.

Now,Can i have some info on your desktop?....is that a theme you have running?

djHg
24-12-2003, 07:17 PM
its a program called windowblinds...

you have to pay for it, but i think its worth it. it just looks so good =)