PDA

View Full Version : Help ME!



Gods-Hitman
23-08-2003, 03:20 PM
I got some games that work on 98 but now i have windows and the games don't work no more so is there app's that help the games work on XP

stu140103
23-08-2003, 03:31 PM
Do you have win XP SP1????

stu140103
23-08-2003, 03:41 PM
> Do you have win XP SP1????

if you do then:
Try to right click on the exe file and properties.
Under compatibliity click run this in compatiblity mode and choose windows 98 or ME

Hope this helps :)

Gods-Hitman
23-08-2003, 04:05 PM
i did that but it says only works in 98 so..?

stu140103
23-08-2003, 04:15 PM
> i did that but it says only works in 98 so..?

hmmmm, what games are they????

Chilling_Silently
23-08-2003, 04:22 PM
Do you need SP1 installed for Compatability Mode?
I dont think you do...

Try setting it back to 98, or 95 if it'll let you, may help :-)

stu140103
23-08-2003, 04:31 PM
> Do you need SP1 installed for Compatability Mode?
> I dont think you do...

Sorry Chilling_Silently But you are wrong, that is a feature that MS brought out in SP1 :)

Babe Ruth
23-08-2003, 05:07 PM
Stu,

Sorry but you are wrong... Compatibility Mode came out with XP at release - in fact was in the betas, I was using/involved in.

Cheers, Babe.

Mike
23-08-2003, 05:09 PM
> > Do you need SP1 installed for Compatability Mode?
> > I dont think you do...
>
> Sorry Chilling_Silently But you are wrong, that is a
> feature that MS brought out in SP1 :)

Compatibility Mode is an original XP feature, no SPs needed.

Mike.

PoWa
23-08-2003, 06:22 PM
We all know I'm running XP with no SP1 and yea I can change compatibilty mode :)

vk_dre
23-08-2003, 10:44 PM
Are the games DOS games that run in Windows, then u may have to surf the net for programs that can emulate the DOS environment for these games. Altho XP has the Virtual DOS kernal, i "dont" know if it will work properly. Sorry bout that.

Elephant
24-08-2003, 12:09 AM
Well I was able to use Compatibility mode in Win XP Pro to get an MSDos program working long before SP1 came out. I have applied SP1 to Win XP Pro and the progran keeps running.

It did before SP1.

In case you want to know it was Termail ( for Fidonet )

I have run this under MSDOS 5.0, MSDOS 6.22, Win 3.11, Win95, Win98, Win98SE, WinME, and WinXP.

Sorry to have to say this but you DON'T need SP1 for this feature!!!

stu140103
24-08-2003, 12:29 PM
bugger........ :(, me bad ;) :( :8}:8}

PoWa
24-08-2003, 01:09 PM
Sometimes I've found with old games like Wing Commander, its better to start them up in a cmd prompt. Worked for me and stopped the thing crashing during game :) Later on you can put the command into a small batch file to make the program execute faster.

Gods-Hitman
24-08-2003, 07:21 PM
I got the game working, thx for all the help