PDA

View Full Version : Registered/Buffered RAM



andrzej
03-07-2003, 11:51 AM
Using Sandar s/w i got a message about RAM that large memory modules (256MB or greater) should be Registered/Buffered.
What does Registered/Bufferred mean?
Is it possible and if so, how to R/B the exisitng RAM?

RAM on my computer is 256.

tweak\'e
03-07-2003, 04:57 PM
AFAIK Registered/Buffered RAM is made different to normal ram.

my understanding is the Registered/Buffered RAM has a Register/Buffer chip on it. the motherboard chipset writes/reads to this instead of directly to the ram modules. the 2 main times a registered ram is used is when a manafacture uses smaller cheaper ram modules to make up a stick or when you are useing ram sticks that are larger than the mobo can normally handle. for eg some motherboards will max out at 2 gig but you can go to 3 gig if you use registered ram.

and no you can't turn unregistered ram into registered ram.

andrzej
15-07-2003, 10:51 AM
Thanks tweak's this will do.