PDA

View Full Version : AGP 8x in a 4x slot



Mike
06-05-2003, 08:09 PM
If I have a AGP 8x video card, can I put it in a slot that's only agp4x? Will this damage the card at all, or will it just happily run at 4x?

Mike.

Mike
06-05-2003, 08:16 PM
Dont worry - I just check the Gainward site and that says that their 8x card supports 4x :)

Mike.

Chilling_Silently
06-05-2003, 08:31 PM
You can usually set the speed in Doze too, down to speed XX, but usually most are backwards compatible :-)

Mike
06-05-2003, 08:57 PM
Thanks for that Chill :)

Mike.

sc0ut
06-05-2003, 09:09 PM
>AGP 8x
OT
hmm... why is it that the computer at my work is built for games (hard core games) but i'm making images, HTML & .swf's
on this one i get 100 FPS on BF1942 at 1280x1024
i wonder if they will notice if i swap this PC with my one at home ]:)

PoWa
06-05-2003, 10:07 PM
I asked this exact same question a few weeks ago Mike. I wanted to know if my GF4 8x would work in a 4x slot.

The answer:

Yes it does :) I put it in my machine no troubles at all. The card automatically detects your agp bus speed and adjusts accordingly.

As someone else said, they make them backwards compatible for everyones benefit and to make more money!